Košarka

Klej Tompson u suzama: Četiri pobede nas dele od šampionskog prstena

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2022

-

14:39

Klej Tompson u suzama: Četiri pobede nas dele od šampionskog prstena
Klej i Grin - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Golden stejta Klej Tompson bio je izuzetno emotivan posle plasmana njegovog tima u finale NBA lige.

Poslednje dve sezone bek Voriorsa proveo je na klupi zbog povrede prednjeg ukrštenog ligamenta kolena i pokidane Ahilove tetive.

U drugom delu regularne sezone priključio se ekipi iz San Franciska i od tada je ponovo postao "nezamenljiv šraf" u ekipi Stiva Kera.

Koliko je bitan za tim, dovoljno govori podatak da je Golden stejt svih šest plasmana u veliko finale u poslednjih osam godina zabeležio kada je Tomposon bio na parketu, a jedina dva puta kada nije, Klej je bio van terena zbog pomenutih razloga.

"Teško je pronaći prave reči", počeo je u suzama Tompson, pa zatim dodao:

"Sanjao sam ovaj trenutak, bilo je izuzetno teških dana. Zahvalan sam mom timu, koji je odlično startovao sezonu i omogućio da budemo ovde gde smo i sada nam fale četiri pobede da osvojimo šampionat. Radovaćemo se večeras, ali čim saznamo rivale u finalu, okrećemo drugi list", rekao je Klej neposredno po završetku utakmice sa Dalasom

Klej je u pobedi Golden stejta nad Maveriksima (120:110) bio najefikasniji pojedinac na meču sa 32 poena.

"Probudio sam se u divnoj Kaliforniji, osećao sam se fenomenalno, trebao sam da postignem deset poena, s obzirom koliko mi je tabla pomagala večeras. Ovo je neverovatan uspeh!", zaključio je Klej.

Voriorsi u finalu čekaju Majami ili Boston. Seltiksi trenutno vode 3:2 u seriji i večeras od 02:30 časova po našem vremenu će imati prilike da završe seriju pred svojim navijačima u TC Gardenu.

Komentari (0)

Sport