Košarka

Velika pobeda Partizana protiv Crvene zvezde nakon prave drame u "Pioniru"

Komentari

Autor: Euronews

01/06/2022

-

23:30

Velika pobeda Partizana protiv Crvene zvezde nakon prave drame u "Pioniru"
Velika pobeda Partizana protiv Crvene zvezde nakon prave drame u "Pioniru" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana pobedili su na domaćem terenu Crvenu zvezdu i tako smanjili na 1:2 u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige.

Ključna je bila posldnja deonica, u kojoj smo gledali pravu dramu. Panter je pogodio važnu, trojku, sudije su se povukle i nakon četrdeset minuta utakmica je nastavljena.

Posle pauze Zvezda nije uspela da obezbedi produžetak i imaće novu šansu za osvajanje trofeja u petak od 18.30.

Ono što je svima upalo u oko jeste činjenica da je hala "Aleksandar Nikolić" bila pravo klizalište. Konstantno su igrači proklizavali i u nekim momentima zaista nije bilo uslova za igru. Lopta se brisala kada god bi se za to ukazala prilka, a i momci zaduženi za brisanje parketa imali su nikad više posla

 

 

Tokom prvog perioda igre gledali smo izjednačen duel. Četvrtinu je bolje otvorila ekipa Crvene zvezde, ali su igrači crno-belih bolje zatvorili ovaj deo igre i uz poene Pantera i Jama Madara došli do prednosti od četiri poena razlike.

U drugih deset minuta imali smo preslikanu prvu četvrtinu, ponovo je Zvezda bolje započela, ali su sjajni opet bili izabranici Željka Obradovića.  U vodećoj ekipi najefikasniji bio je Panter sa 11 poena, dok je sa druge strane isto toliko ubacio Ognjen Dobrić. Zvezda je imala kontrolu skoka (20:12), ali čak 10 izgubljenih lopti. Crno-beli su sa druge strane ubacili pet šuteva sa distance.

 

 

Nakon "velikog" odmora, Zvezda je odigrala svoju prepoznatljivu treću deonicu i potpuno preokrenula rezultat u svoju korist. Trojke su postigli Nikola Kalinić i Dejan Davidovac i  crveno-beli su poveli 45:47. Neverovatan je bio Dobrić, prvo je fauliran na šutu za tri, a onda je pogodio trojku uz faul. Gosti su stigli i do "plus osam" i deset minuta je delilo Zvezdu od treće uzastopne titule AdmiralBet ABA lige.

 

 

Ali, ni Partizan se nije predavao. Naprotiv.

Toko četvrte četvrtine videli smo sjajnu igru obe ekipe. Ipak, Mur je pogađao kada je trebalo, a Panter je to odlično ispratio svojim poenima. Amerikanac je na 57 sekundi do kraja pogoio neverovatnu trojku preko Branka Lazića nakon čega je usledio već pomenuti odlazak sudija u svlačionicu.

Naime, navijači su ubacivali tvrde predmete u teren i sudije su odlučile da se povuku. Nedugo zatim i igrači su otišli u svlačionicu.

 

 

Posle 45 minuta utakmica je konačno nastavljena, za Zvezdu su promašili Kalinić i Davidovac i crveno-beli su morali da prave faul. Siguran sa linije slobodnih bacanja bio je Jam Madar i tako stavio tačku na ovaj susret. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kevin Panter sa 22 poena, a pratili su ga aleksa Avramović sa 14 i Mur sa 9.

Na drugoj strani najviše se istakao Dobrić sa 20 poena, dok je jedini dvocifreni uz njega bio Dejan Davidovac sa 17 poena.

Uživo, Crvena zvezda - Partizan

Četvrta četvrtina: 70:67

40' Kraj, pobeda Partizana, gledaćemo četvrtu utakmicu! Siguran sa penala je bio Madar i tako doneo pobedu svom timu.

40' Davidovac je pokušao iz okreta, ali promašio je kmpletnu konstrukciju i Zvezda sada mora da pravi faul.

40' Nastavljen j duel promašajem Nikole Kalinića.

40' Igrači su se vratili na teren i sada se čekaju samo sudije. Utakmica bi uskoro trebala da se nastavi.

40' Sudije su se povukle u svlačionicu zbog ubacivanja predmeta na teren, trenutno obe ekipe čekaju ishod ove situacije.

40' Pogađa Kevin Panter za tri preko ruke Branka Lazića, tri razlike za Partizan!

38' Ulazimo u veoma neizvesbu završnicu. Mitrović je izjednačio, a zatim Dobrić sa dva bacanja vraća prednost crvno-belima. Ipak, na drugoj sztani Ledej postiže lake poene. 65:65.

37' Dalas Mur! Trojka Partizanovog beka za vođstvo crno-belih 63:61.

36' Zvezda je u velikom problemu, ispunili su bonus posle samo dva i po minuta u ovoj deonici i Partizan to maksimalno ekspolatiše. Panter sa dva sigurna bacanja donosi izjednačenja svojoj ekipi.

35' Sada se i Partizan vratio u igru preko Avramovića, dva razlike za Zvezdu.

32' Nastavlja Crvena zvezda da pogađa sa distance, Davidovac pogađa za tri. Ipak, Partizan u igru vraćaju Avramović i Panter, samo je plus 6 za Zvezdu.

Treća četvrtina: 54:47

30' Neverovatni Ognjen Dobrić, prvo je fauliran na šutu za tri, a sada je pogodio trojku uz faul, 47:54 na kraju treće četvrtine u korist gostijuće ekipe. Deset minuta deli Crvenu zvezdu od treće uzastopne titule AdmiralBet ABA lige.

27' Preokret Zvezde! Trojke su postigli Kalinić i Davidovac, crveno-beli vode 45:47. Važno je napomenuti da utakmicu za sada obeležava konstantno klizanje svih igrača u "Pioniru".

25' Samo je jedan razlike za crno-bele, ali je Zagorac sjajno zaustavio pokušaj Markovića koji je mogao da dovede Crvenu zvezdu u prednost.

24' Pokušava Zvezda da uhvari priključak. 43:39, još jedan tajm-aut željka Obradovića na kome je veoma štro iskritikovao svoje pulene.

21' Drugo poluvreme počinje lakim poenima Davidovca, a na drugoj strani uzvraća Panter sa poludistance.

Druga četvrtina: 39:31

20' Ponovo Partizan bolje zatvara deonicu, još jedna mini serija crno-belih i na poluvreme odlaze sa plus osam, 39:31. U vodećoj ekipi najefikasniji Panter sa 11 poena, dok je sa druge strane isto toliko ubacio Ognjen Dobrić. Zvezda ima kontrolu skoka (20:12), ali čak 10 izgubljenih lopti. Crno-beli su sa druge strane ubacili pet šuteva sa distance.

18' Serija domaćina 6:0, sjajna rola Koprivice u finišu druge četvrtine, 33:28.

16' Zbog prigovora sudijama, trener crveno-belih Dejan Radonjić dobio je tehničku grešku. Igraju se čvrste odbrane i rezultat na snazi je 27:28.

14' Vratila se Zvezda rezultatski u meč, a na drugoj strani sjajn je "prikucao" Smailagić posle promašaja Pantera, 27:27.

11' Deonicu trojkom otvara Nikola Ivanović, tajm-aut je zatražio Željko Obradović.

Prva četvrtina: 21:17

10' Bolje je Partizan zatvorio prvu deonicu, poene su ostiali Panter i Madar, dok je na drugoj strani Dobrić sa penala šutirao 1/2, 21:17.

8'  Već dva minuta nko nije postigao koš, ali Ledej prekida ovu crnu seriju i jednih i drugih sa dva pogođena bacanja.

6' Razmenjuju trojke Ledej i Kalinić, a zatim Panter sa devet metara vraća prednost Partizanu, 15:14.

4' Serija gostiju 7:0, trojka Davidovca i dva zicera za Kuzmića, 6:9.

2' Sa dve trojke utakmicu otvara Dalas Mur, 6:2 za domaćina.

1' Prvi napad ima ekipa Crvene zvezde, i utakmicu poenima otvara Nikola Kalinić.

 

 

Crvena zvezda i Partizan nastavljaju borbu za trofej u regionalnom takmičenju.

Zvezda vodi 2:0 i na pobedu je od osvajanja pehara.

Nakon dve utakmice u kojima je domaćin bila Crvena zvezda, sada će u trećoj utakmici ta uloga pripasti Partizanu.

Burno je bilo u prve dve utakmice, a Zvezda je na kraju stekla veliku prednost. Bilo je čak i kazni od strane takmičenja, Zvezdi za propuste u organizaciji.

Sada će domaćin biti Partizan, a klub apeluje na fer i sportsko navijanje.

Da Partizan neće odustati od borbe za trofej potvrdio je trener Željko Obradović.

"Utakmica broj tri. Znamo da Zvezda ima ogromnu prednost od 2:0 i mi moramo da damo sve od sebe kako bi dobili utakmicu i nastavili finale", naglasio je Obradović. 

Njegov kolega iz Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje tešku utakmicu.

"Očekuje nas teška utakmica, ovoga puta pred protivničkim navijačima. Želimo da odigramo još jedan dobar meč, za to je potrebno da budemo čvrsti, skoncentrisani i odgovorni u oba pravca", kazao je Radonjić.

Komentari (0)

Sport