Košarka

Atkinson prvi kandidat za klupu Šarlota: Džordan daje šansu nekadašnjem treneru Bruklina

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2022

-

15:39

Atkinson prvi kandidat za klupu Šarlota: Džordan daje šansu nekadašnjem treneru Bruklina
Keni Atkinson - Copyright Tanjug/AP Photo/Kathy Willens

veličina teksta

Aa Aa

Šarlot Hornetsi planiraju da na mesto trenera dovedu Kenija Atkinsona, saopštio je ESPN.

Američki stručnjak trenutno obavlja funkciju asistenta u stručnom štabu Golden stejta i na toj poziciji će ostati do kraja NBA finala, gde se za titulu šampiona Voriorsi bore sa Bostonom. 

Franšiza iz Severne Karoline se za ovaj korak odlučila posle raskida saradnje sa bivšim trenerom Džejmsom Boregom. On je funkciju šefa struke Šarlota obavljao protekle četiri godine, zabeleživši učinak od 138 pobeda i 163 poraza. Negativan skor nije zadovoljio kriterijume vlasnika Hornetsa Majkla Džordana, koji je navodno odlučio da ukaže poverenje nekadašnjem strategu Bruklina.

Džordan je bio zainteresovan i za iskusnog Majka Di Antonija, koji je bez angažmana otkato je napustio klupu Hjustona pre dve godine, međutim odluka je pala na Atkinsonu, koji je tokom svoje 18-godišnje trenerske karijere mahom radio kao asistent u brojnim NBA klubovima.

Šarlot će kadrovskim promenama pokušati da prekine šestogodišnju plej-of "sušu". Ligaški deo ove sezone završili su na 10. mestu Istoka sa učinkom 43-39 i u prvom kolu plej-in turnira eliminisani su od strane Atlante Hoksa.

 

Komentari (0)

Sport