Košarka

Zvezda bez trenera: Radonjić se dogovorio, u četvrtak bi trebalo da preuzme PAO

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2022

-

14:52

Zvezda bez trenera: Radonjić se dogovorio, u četvrtak bi trebalo da preuzme PAO
Zvezda bez trenera: Radonjić se dogovorio, u četvrtak bi trebalo da preuzme PAO - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda najverovatnije ostaje bez trenera. Dejan Radonjić je otputovao u Grčku i navodno već dogovorio saradnju sa Panatinaikosom. 

Prema poslednjim najavama, njegov dolazak na klupu šestostrukog šampiona Evrope biće ozvaničen u četvrtak, nakon što je postigao dogovor sa tehničkim direktorom atinskih "zelenih", Argirisom Pedulakisom.

Na sastanku u sredu popodne, Radonjić je dogovorio detalje svoje selidbe u glavni grad Grčke, dok će sa druge strane Zvezda krenuti u potragu za novim trenerom. 

U minuloj sezoni crveno-beli su osvojili triplu krunu pod Radonjićevim vođstvom, a prethodnih dana su članovi tog tima počeli da napuštaju klub, pa su otišli Nejt Volters, Ostin Holins, Dejan Davidovac, a i Nikola Kalinić je blizu prelaska u Barselonu.

Na klupi Atinjana, Radonjić će naslediti Jorgosa Vovorasa koji je preuzeo klub u toku sezone nakon što je prekinuta saradnja sa Dimitrisom Priftisom.

Tokom karijere, Radonjić je pored Zvezde vodio i Budućnost i Bajern iz Minhena. Proveo je dva mandata kao šef stručnog štaba "crveno-belih", najtrofejniji je trener u istoriji kluba, po pet puta je osvajao ABA ligu, Superligu Srbije, Kup Radivoja Koraća.

Panatinaikos je u minuloj sezoni poražen u finalu grčkog prvenstva od Olimpijakosa, a u Evroligi je takmičenje završio na 13. mestu sa skorom od 9 pobeda i 19 poraza.

Crvena zvezda je u najelitnijem takmičenju prethodne sezone ostvarila učinak 12-16.  

Komentari (0)

Sport