Košarka

Denver "merka" novo pojačanje: Nagetsi se bore za potpis Viktora Oladipa

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2022

-

17:52

Denver "merka" novo pojačanje: Nagetsi se bore za potpis Viktora Oladipa
Viktor Oladipo - Copyright AP Photo/Lynne Sladky, File

veličina teksta

Aa Aa

Denver je zainteresovan za dvostrukog Ol-star igrača Viktora Oladipa (30), preneli su američki mediji.

Dan pred početak prelaznog roka u NBA ligi, počele su da kruže razne spekulacije o budućnosti beka Majamija, koji navodno ne namerava da produži saradnju sa ekipom sa Floride.

Nagetsi, koji će uskoro ozvaničiti saradnju sa Kentavijusom Koldveloum-Poupom i Išom Smitom, navodno su zainteresovani za usluge drugog pika sa NBA drafta iz 2013. godine, koji je zbog povrede noge i leđa često odsustvao sa terena poslednjih sezona.

Prethodnih pet godina odigrao je svega 129 utakmica, da bi ove sezone u dresu Hita upisao samo osam nastupa.

Ipak i pored slabe minutaže, tim iz Kolorada nije izgubio veru u iskusnog veterana, koji je pre silnih povreda imao odlične role u Indijani, u čijem je dresu u dva navrata dobio poziv za Ol-star meč.

Radi se o košarkašu kog krasi šut sa distance, a prema pisanju američkih medija odličan je i u defanzivnim zadacima. 

 

 

Najboju sezonu u karijeri imao je upravo u Pejsersima, gde je 2018. godine u proseku beležio 23 poena po meču uz odlične procente šuta za tri poena (37.1 odsto).

Posle mandata u Indijani, 2021. godine zadužio je dres Hjustona, gde je u proseku postizao 21 poen uz po pet skokova i asistencija, da bi potom usledio poziv u Majami, gde se nije naročito istakao...

Pored Nagetsa Viktor Oladipo je i želja Vašingtona i Detroita. Budući da je status Džamala Mareja još uvek pod znakom pitanja, ostaje da se vidi da li će novo rukovodstvo Denvera pravovremeno reagovati i Nikoli Jokiću dovesti treće pojačanje ovog leta.

Komentari (0)

Sport