Košarka

Kevin Durent hoće da napusti Bruklin Netse

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2022

-

22:35

Kevin Durent hoće da napusti Bruklin Netse
Kevin Durent - Copyright AP Photo/John Minćillo

veličina teksta

Aa Aa

Kevin Durent hoće da napusti Bruklin, saopštili su američki mediji. Samo nekoliko sati pred početak "prelaznog roka" u NBA ligi, legendarni košarkaš je zatražio od vlasnika Netsa Džoija Caja slobodne papire i "zeleno svetlo" u odabiru novog kluba.

Prema informacijama iz SAD, dvostruki NBA šampion i jedan od najboljih košarkaša današnjice je izrazio želju da ubuduće nosi dres Majamija ili Finiksa.

Bruklin je poslednjih sezona pokušao da napravi supertim, koji bi bio konkurentan za šampionsku titulu, međutim ekipa iz predgrađa Njujorka nije zadovoljila ambicije dvostrukog MVP-ja.

Mnogo toga nije išlo na ruku Netsima. Kajri Irving je propustio veći deo prošle sezone zbog odluke da se ne vakciniše. Džejms Harden je otišao u Filadelfiju i od čuvenog trija, sada će u klubu verovatno ostati samo Irving, koji je za razliku od Durenta, odlučio da ne promeni sredinu i zaradi više od 30 miliona naredne godine.

Otkako je Durent došao u ekipu 2019. godine, Netsi su slavili samo u jednoj plej-of seriji i to protiv Bostona prošle sezone, da bi ove godine izgubili od istog tima i to u prvom kolu doigravanja rezultatom 4:0.

Porazi i nesuglasice sa ostalim saigračima, verovatno su ostavile danak na Durentu, koji će prema svemu sudeći treći šampionski prsten tražiti sa nekom drugom NBA franšizom.

 

Komentari (0)

Sport