Košarka

Košarkaši Srbije večeras u Nišu pod imperativom pobede protiv Belgije

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2022

-

10:20

Košarkaši Srbije večeras u Nišu pod imperativom pobede protiv Belgije
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Poraz u Letoniji ponovo je nadvio tamne oblake nad srpski košarkašima, jer večeras protiv Belgije u poslednjem kolu "A" grupe pobeda se postavlja kao imperativ kako bi se sa drugog mesta otišlo u drugi klug kvalifikacija za Mundobasket.

I ne samo da je pobeda imperativ, već će u Nišu u hali "Čair" srpski košarkaši morati da pobede sa pet i više poena razlike kako bi se stekao i bolji međusobni skor od Belgijanaca posle poraza od 69:73. 

A, samim tim i bolja pozicija u drugom krugu kvalifikacija Grupa "I" u kome će igrati još i Belgija, Letonija, Grčka, Turska i Velika Britanija.

Selektor Svetislav Pešić je i na pres konferenciji upozorio da se selekcija nalazi u veoma delikatnom momentu, a dodatne probleme stvaraju povrede. Nemanja Bjelica i Aleksa Avramović će ipak biti u sastavu, Marko Jagodić Kuridža se nije oporavio, pa je umesto njega u sastav ušao Boriša Simanić.

Neće ni Belgijanci biti kompletni jer selektor "crvenih đavola" Dario Žerđa nije mogao da računa na Sema Van Rosoma, Žan Marka Mvenea i Pjera Antoana Žilea.

 

 

Niška publika će biti šesti igrač košarkašima Srbije, hala je raspordata i očekuje se velika podrška.

Ukoliko Srbija ostvari potrebju pobedu, drugi krug kvalifikacija 25. avguista u grupi "I" započeće protiv trećeplasirane ekipe iz grupe "B" a to će biti Velika Britanija ili Turska.

U drugom krugu Srbiju očekuje šest mečeva (kod kuće i u gostima) protiv Grčke, Velike Britanije i Turske.

Tri najuspešnije selekcije obezbediće plasman na SP 2023. 

Komentari (0)

Sport