Košarka

Vladimir Micov završio karijeru nakon više od dve decenije

Komentari

Autor: Euronews

10/07/2022

-

14:30

Vladimir Micov završio karijeru nakon više od dve decenije
Vladimir Micov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaš Vladimir Micov (37) okončao je profesionalnu karijeru, otkrio je menadžer Miško Ražnatović putem društvenih medija.

Nekadašnji reprezentativac Srbije prošle godine nosio je dres Budućnosti, a tokom bogate karijere duge preko dve decenije, promenio je 12 klubova.

"Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobedjujem, da gubim, da učim, da posle poraza pomeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku. Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem. Nakon dve decenije, dvanaest klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan. Ni za čim ne žalim. Ovom poslednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene", rekao je Micov, čiju je poruku preneo njegov menadžer.

Micov je ponikao u Beopetrolu da bi na leto 2002. godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Ipak, za crveno-bele nije uspeo da odigra nijedan zvaničan meč pa je karijeru nastavio u OKK Beogradu, da bi potom nastupao za Lavove.

Na leto 2005. potpisao je četvorogodišnji ugovor sa ekipom Budućnosti, sa kojima je osvojio tri šampionske titule i isto toliko nacionalnih kupova. Tokom 2007. godine nastupao je u Partizanu kao pozajmljen igrač, da bi sa njima iste sezone osvojio prvenstvo Srbije.

U nastavku karijere usledili su inostrani angažmani, u kojima je nastupao za Kahu, CSKA iz Moskve, Kantu, Galatasaraj i Olimpiju iz Milana.

Komentari (0)

Sport