Košarka

Fil But treće pojačanje Budućnosti: Zvezda NCAA lige stigla u Podgoricu

Komentari

Autor: Euronews

15/07/2022

-

09:35

Fil But treće pojačanje Budućnosti: Zvezda NCAA lige stigla u Podgoricu
Fil But - Copyright AP Photo/Rick Bowmer

veličina teksta

Aa Aa

Doskorašnji košarkaš Ostendea Fil But treće je pojačanje Budućnosti ovog leta.

Amerikanac igra na poziciji beka, visok je 188cm i u Podgoricu dolazi iz Ostendea, sa kojima je prošle sezone osvojio titulu prvaka Belgije.

Nakon srednje škole u Maunt Seinz Džozefu, gde je proglašen za najboljeg košarkaša grada Baltimora, dobio je stipendiju od jednog od najboljih košarkaških programa u zemlji - Univerzitet Vilanova.

But je postao legenda "Divljih mačaka" a ubacio je preko 1500 poena i podelio više od 300 asistencija. Sa 148 zabeleženih nastupa drugi je na većnoj listi Vilanove po broju odigranih mečeva.

U NCAA ligi osvojio je dve titule, a naročito se istakao u finalu 2016. godine kada je protiv Severne Karoline ubacio 20 poena i bio najzaslužniji za trofej svog tima.

Fil But je nakon uspešne koledž karijere igrao dve sezone u razvojnoj NBA lige, da bi prošle godine imao prvi inostrani angažman. Potpisao je za Ostende, sa kojima je stigao do Top 16 faze FIBA Lige Šampiona.

U dresu belgijskog tima prosečno je beležio 14 poena uz četiri skoka i tri asistencije uz 39 šut sa distance.

On je treće pojačanje podgoričkog kluba ovog leta. Nakon dolaska novog trenera Vladimira Jovanovića, u Moraču su stigli još i Kameron Rejndolds i Kenan Kamenjaš, centar sa najboljim indeksnim poenima (21) prošle sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Komentari (0)

Sport