Košarka

Obradović gradi ozbiljan tim za Evroligu: Monako doveo krilnog centra Efesa

Komentari

Autor: Euronews

22/07/2022

-

14:54 >> 14:55

Obradović gradi ozbiljan tim za Evroligu: Monako doveo krilnog centra Efesa
Adrijan Moerman - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Francuski košarkaš Adrijan Moerman (33) i zvanično je postao član Monaka.

Srpski trener Saša Obradović nastavio je da gradi tim za najviše domete u Evroligi naredne sezone, a najnovija akvizicija iz Kneževine je nekadašnji krilni centar Efesa, koji je protkle četiri godine branio boje turskog kluba.

"Posle četiri godine u Turskoj sam osvojio sve, uključujući i Evroligu i to u dva navrata i bio mi je potreban novi izazov. Monako je bio tim koji je pokazao da ima planove kao i ja, tim je odlično izgrađen i ima najviše ciljeve pa mogu sebe da zamislim ovde", rekao je Moerman nakon potpisivanja ugovora.

Protekle sezone je prosečno beležio devet poena, pet skokova uz 41 odsto realizacije sa distance u Evroligi. On je šesto pojačanje Monaka ovog prelaznog roka, što dovoljno govori o amcijama francuskog kluba. Pre njega stigli su Eli Okobo, Džordan Lojd, Džeron Blosomgejm, Džon Braun I Metju Strazel.

Iskusni Moerman je veći deo karijere gradio u Francuskoj, gde je počeo u Roanu, da bi potom nosio dresove Nanta, Orleana, Nansija i Limoža. Neko vreme proveo je i u Španiji nastupajući za Bilbao i Barselonu, a najveći trag ostavio je u Efesu, sa kojim je osvojio dve titule prvaka Evrope.

Među trofejima ima i tri šampionske titule iz Francuske, Kup iz Španije, dok od individualnih priznanja ima trofej MVP-a LNB lige iz 2014. godine.

 

 

 

Komentari (0)

Sport