Košarka

Branson otkrio zašto je prešao u Njujork: Niksi mi ponudili duplo veću platu od Dalasa

Komentari

Autor: Euronews

24/07/2022

-

16:06

Branson otkrio zašto je prešao u Njujork: Niksi mi ponudili duplo veću platu od Dalasa
Džejlen Branson - Copyright AP Photo/Jed Jacobsohn, File

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Njujorka Džejlen Branson priznao je da je finansijska ponuda Niksa bila presudna u njegovom odabiru nove sredine.

Amerikanac je od novog kluba dobio četvorogišnji ugovor vredan 104 miliona dolara i duplo veću platu od one koju je zarađivao u Dalasu.

“Nisam ni zamišljao da ću otići u Njujork, ali ludo je to što sam dobio skoro dvostruko više novca nego u Dalasu. Bilo mi je mnogo lepo tamo i mislio sam da ću tu biti veoma dugo. Imao sam izvanrednu sezonu, prvo sam otišao kod Mevsa, ali bilo je prekasno kad su mi dali ponudu", rekao je iskusni bek i dodao:

"Ovo je posao i to je došlo do izražaja sada. Morao sam barem da vidim šta mi se nudi. Ljudi možda neće verovati, ali još davno sam pričao s tatom kako se vidim u Dalasu do kraja karijere, tako sam razmišljao”, zaključio je novi ćlan sastava Tima Tibodoa.

Branson je imao dobru sezonu sa Maveriksima, u čijem je dresu prosečno beležio 22 poena, uz pet skokova I četiri asistencije po utakmici. 

Dalas je talentovanog beka izabrao kao 33 pika sa čuvenog Univerziteta Vilanova, sa kojima je u dva navrata bio šampion NCAA lige. 

Komentari (0)

Sport