Košarka

Džejms Harden veran Filadelfiji jer želi prsten: Igraće za "samo" 68.600.000 dolara

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2022

-

08:29

Džejms Harden veran Filadelfiji jer želi prsten: Igraće za "samo" 68.600.000 dolara
Embid i Harden - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Džejms Harden hoće šampionski prsten, novac mu nije prirotet i zato je potpisao dvogodišnji ugovor sa Filadelfijom.

Popularni "Brada" je u februaru došao u Filadelfiju kao deo trejda sa Bruklinom i rešio je da sa Džoelom Embidom, Tajrisom Maksijem i Tobijasom Herisom pokuša da u narednoj sezoni osvoji titulu koja mu tako nedostaje u karijeri.

Mogao je u nekom drugom klubu i više da zaradi, ali je prihvatio ponudu od 68,6 miliona dolara za dve sezone, u prvoj će inkasirati 33 miliona dolara. 

"Danas slavim sa svakim navijačem Filadelfije, gde god da je, jer možemo da objavimo da je Džejms Harden, nekadašnji MVP, desetostruki Ol star igrač i trostruki najbolji strelac lige, odlučio da ostane kod nas“, poručio je predsednik Siksersa Deril Mori.

 

 

Za period koji je proveo u Filadelfiji Džejms Harden je ostvario učinak od 22 poena, 7,7 skokova i 10,3 asistencije u proseku po utakmici.

"Ovo sam ja želeo. Tu sam gde sam najviše i voleo da ostanem jer želim sa ovim timom da pobeđujem i osvojim titulu. Od prvog dana klub, trener, saigrači i navijači su mi pomogli da se osćeam kao kod svoje kuće. U razgovoru sa Morijem rekao sam mu da pojača ekipu, da potroši novca koliko treba a da meni da novca koliko mu ostane. To vam je pokazatelj koliko želim da osvojim titulu. I to mi je jedino važno, nadam se da ćemo uspeti u tim nastojanjima", objasnio je Harden.

Tokom prethodne sezone, Harden je postao treći najbolji trojkaš NBA lige svih vremena, jer je nadmašio Redžija Milera.

Komentari (0)

Sport