Košarka

Pobeda u triler završnici: Srbija nadigrala Italiju

Komentari

Autor: Euronews

19/08/2022

-

19:58

Pobeda u triler završnici: Srbija nadigrala Italiju
Pobeda u triler završnici: Srbija nadigrala Italiju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Srbije pobedili su Italiju 90:86 na turniru u Hamburgu koji se odigrava u sklopu priprema za prestojeći Eurobasket koji je na programu početkom septembra.

Obe ekipe su dobro započele meč, uspevale su da pronađu lake poene i ima prvi deo igre bio je izrazito efikasan.

Početkom druge deonice Italijani su napravili seriji 11:0 koja im je donela dvocifrenu prednost za koju je najzaslužniji bio Fontekijo.

Činilo se da kada god bi se Srbija rezultatski vratila u meč, Italija bi pogodila trojku i uz još malo lakih poena vratila prednost.

U sličnom ritmu je nastavljeno i drugo poluvreme, rasla je prednost selekcije sa Apeninskog poluostrva i do 15 razlike, međutim u finišu deonice Srbija ja malo proigrala i uspela da smanji prednost Italije na jednocifrenu prednost.

Što se tiče poslednje četvrtine, trojkama Marinkovića i Jaramaza "orlovi" su prišli na minus tri i tako uspeli da uvedu meč u neizvesnu završnicu.

Na tri minuta do kraja Jokić je u poslednjoj sekundi napada pogodio trojku i tako doneo Srbiji prvu prednost još od starta drugog kvartala.

Usledio je revolveraški obračun, Fontekijo je vratio trojku, Micić je imao spreman odgovor i sa osam metara pogodio dno mrežice, a zatim je Tonut vratio prednost Italijama od pola koša razlike na minut i po do kraja meča.

Jokić je pogodio za dva, a u sledećem napadu Kalinić doneo ključnu prednost od tri razlike.

Odlučila je Srbija da pravi faul, Menion je namerno promašio drugi penal, a na drugoj strani pomenuti Kalinić je bio siguran oba puta i tako overio trijumf "orlova".

U finalu Srbija će igrati sa boljim iz duela Nemačka - Češka.

Komentari (0)

Sport