Košarka

Lejkersi dovode Patrika Beverlija, velikog neprijatelja Rasela Vestbruka

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2022

-

10:34

Lejkersi dovode Patrika Beverlija, velikog neprijatelja Rasela Vestbruka
Lejkersi dovode Patrika Beverlija, velikog neprijatelja Rasela Vestbruka - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Los Anđeles Lejkersi su počeli sa obnovom tima za prednosteću NBA sezonu, pa su veoma blizu da dovedu iz Jute Džeza 34-godišnjeg beka Patrika Beverlija u trejdu za Talen Horton-Takera i Stenlija Džonsona.

Beverli praktično dolazi iz Minesote Timbervulfs jer je član Jute postao kao deo poslednjeg angažovanja centra Rudija Gobera. Ovaj 34-godišnji bek je odličan defanzivac, ali i veliki neprijatelj Rasela Vestbruka, sa kojim ne govori.

Konflikt je počeo pre tri godine kada Beverli, igrajući za Kliperse nije imao svoje veče, pa mu je Džejms Harden ubacio 47 poena. Tada je Vestbruk, koji je bio Hardenov saigrač u Hjustonu, rekao da je "Bev sve prevario. Naizgled igra odbranu, a suštinski nikoga na čuva. Samo trči i ne radi ništa".

Beverlija je to pogodilo jer je smatrao da mu je Vestbruk ovim omalovažavanjem loše uticao na karijeru.

 

 

Ako se trejd zatvori, a sva očekivanja je da će se to i dogoditi, Vestbruk će dobiti i izrazitog neprijatelaj u svlačionici. Američki mediji ističu da je dovođenje Beverlija možda još jedan skirveni pozic Vestbruku da se odluči da napusti Lejkerse, jer ga je tokom leta kritikovao i prvi as Lebron Džejms.

Beverli je profi karijeru prvo gradio u Evropi, igrajući za Dnjipro, Olimpijakos i Spartak iz Sankt Peterburga.

Postao je član Hjustona 2013. godine i iskazao se kao odličan defanzivac, pa je 2014. godine bio i u idealmnoj defanzivnoj petorci NBA lige. Četiri godine je zatim nosio dres Los Anđeles Klipersa, prošle sezone je bio u Minesoti, a 6. jula ove godine je bio trejdovan sa Bizlijem, Vanderbiltom i Bolarom Jutu za Rudija Gobera.

Komentari (0)

Sport