Košarka

Srpski košarkaši protiv Italije za četvrtfinale Eurobasketa

Komentari

Autor: Euronews

11/09/2022

-

10:00

Srpski košarkaši protiv Italije za četvrtfinale Eurobasketa
Srpski košarkaši protiv Italije za četvrtfinale Eurobasketa - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je završila grupu na Eurobasketu. U Pragu je ostvareno svih pet pobeda i napravljena je najbolja moguća uvertira za narednu fazu takmičenja.

Slede eliminacione utakmice, a protivnik srpskim košarkašima u Berlinu biće Italija u osmini finala.

Utakmica je na programu večeras od 18 časova.

Selektor Svetislav Pešić izjavio je u najavi utakmice da je njegova ekipa kvalitetnija, ali da to mora da pokaže na parketu. Takođe, zamolio je medije da ne šire, kako je rekao "lažni optimizam".

"Radi se o jednoj izvanrednoj ekipi, to sam već rekao na početku priprema, da je ovo Evropsko prvenstvo i da kad krenu eliminacione utakmice, da je tu sve moguće. Bez obzira na to, ja mislim da smo u ovom trenutku bolji od njih, ali to moramo da pokažemo. Ovo nije plej-of, ovo je samo jedna utakmica. Videli ste koliko je bilo iznenađenja na Evropskom prvenstvu, da su autsajderi pobeđivali. Smejali ste se nama kada smo izgubili od Belgije u poslednjoj sekundi, a i Španija je takođe izgubila od njih", rekao je Pešić.

Pešić, kao i ostali reprezentativci, još ne razmišlja o potencijalnom rivalu u četvrtfinalu, a to je selekcija Francuske.

Selektor Italije Đanmarko Poceko kazao je da Srbija ima "monstrume" u timu, poput Nikole Jokića i Vasilija Micića, ali da njegov tim neće odustati i pokušaće da igra dobru košarku.

Komentari (0)

Sport