Košarka

Borisa Dijao: Nadam se da će Embid igrati za Francusku na Mundobasketu

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2022

-

22:55

Borisa Dijao: Nadam se da će Embid igrati za Francusku na Mundobasketu
Borisa Dijao: Nadam se da će Embid igrati za Francusku na Mundobasketu - Copyright AP Photo/Matt Slocum

veličina teksta

Aa Aa

Boris Dijao, tim menadžer košarkaške reprezentacije Francuske, nada se da bi Džoel Embid mogao da predstavlja "trikolore" na predstojećem Svetskom prvenstu.

NBA zvezda i najbolji košarkaš Filadelfije u julu je dobio državljanstvo Francuske i vrlo lako bi mogao da obuče dres te zemlje na Mundobasketu, koje će se naredne godine održati na Filipinima, Japanu i Indoneziji.

"On još uvek nema potrebnu licencu, ali bilo bi lepo kada bi je dobio, a onda i zaigrao za našu reprezentaciju. Znamo da ima državljanstvo Francuske, pokušavamo da okupimo što više kvalitetnih igrača u nacionalnom timu", rekao je Dijao za RMC sport.

Podsećanja radi, Embid je rođen u Kamerunu, a franuski pasoš dobio je ovog leta. Tokom prošle sezone u NBA ligi, centar Siksersa je bio najbolji strelac takmičenja sa 30.6 poena u proseku uz 11.4 skoka.

Odlični rezultati na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta nisu prošli nezapaženo. Dve godine zaredom je bio drugi u izboru za MVP-ja, iza Nikole Jokića i prema brojnim NBA analitičarima, Embid će najveću šansu imati naredne sezone.

Komentari (0)

Sport