Košarka

Maljkovićeva posle poraza od Australije: I dalje nismo u stanju da igramo dobro svih 40 minuta

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2022

-

13:48

Maljkovićeva posle poraza od Australije: I dalje nismo u stanju da igramo dobro svih 40 minuta
Maljkovićeva posle poraza od Australije: I dalje nismo u stanju da igramo dobro svih 40 minuta - Copyright KSS

veličina teksta

Aa Aa

Ženska seniorska reprezetnacija Srbije doživela je drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Sidneju. U trećem kolu B grupe, bolja od Srbije bila je Australija. Sledeći rival Srbije, u ponedeljak ujutru od 5.30 časova po srednjeevropskom vremenu biće Mali.

Iako je bilo očigledno da postoji problem u napadu, izabranice Marine Maljković su sasvim dobro počele. I tako do 11:9, koliko je bilo posle poena Mine Đorđević. Međutim, uskoro je veća fizička snaga Australije došla do izražaja, domaće košarkašice su pojačale agrisivnost u odbrani, što je dosta uticalo na organzaciju napada našeg tima i prednost Australije je počela da raste, polovinom drugog perioda iznosila je 13 razlike.

Selektroka Marina Maljković istakla je da njen tim neće posustati i da će dati sve od sebe i u naredna dva meča.

"Imali smo nekoliko sjajnih momenata, ali i dosta greška. Očigledno da još nismo dosegli nivo kada možemo da igramo na istom nivou svih 40 minuta, da radimo ono što najbolje radimo. U naredna dva meča moramo to mnogo bolje. Bili smo svesni da će Australija biti posebno motivisana zbog poraza na turniru u Beogradu, baš kao što je bila i Kanada koju smo pobedili u prvom kolu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Na to je tim bio spreman. U svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo, bez ikakvih kalkulacija. Tako je bilo sada, tako će biti uvek i u naredna dva meča. Na ovom Svetskom prvenstvu je izuzetan kvalitet košarke, žao mi je samo zbog toga što je došlo posle napornih sezona, posebno za devojke iz WNBA, pa ne možemo da ih vidimo u najboljem izdanju. Inače je organizacija savršena, ne možemo ni na šta da se požalimo".

Sa druge strane, Saša Čađo dodala je da će i pored poraza, ovaj tim u budućnosti praviti dobre rezultate.

"Veoma sam tužna jer smo izgubili, ali pokušale smo da uradimo nabolje što smo mogle u ovom trenutku. Imali smo jasan plan koji nam je Marina dala, ali ispoštovali smo ga samo u pojedinim momentima. Iako je ovaj tim nov, neki kažu i mlad, ne želim da tražim izgovore. Moramo da nastavimo da se borimo i radimo ono što nam se kaže. I pored ovog poraza, sigurna sam da će ovaj tim u budućnosti, ako ne i sada da pravi velike rezultate".

Komentari (0)

Sport