Košarka

Janis Adetokumbo: NBA liga me razmazila, teže je igrati u Evropi

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2022

-

12:43

Janis Adetokumbo: NBA liga me razmazila, teže je igrati u Evropi
Janis Adetokumbo: NBA liga me razmazila, teže je igrati u Evropi - Copyright Tanjug/AP/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Po okončanju Evropskog prvenstva, gde je sa reprezentacijom Grčke završio učešće u četvrtfinalu, Janis Adetokumbo se vratio u Milvoki i u razgovoru sa medijima otkrio da je teže igrati u Evropi nego u NBA ligi.

"Talenat u NBA ligi je očigledno veći nego u Evropi, ali igrati tamo je teže nego ovde… Mislim da je tamo mnogo intenzivnije. Igrači vas preuzimaju preko celog terena, udvajaju, igraju se zone preko celog terena. Neke ekipe počnu da igraju zonu, pa onda pređu 'igrač na igrača' u poslednjih 10 sekundi. Prostori se zatvaraju i sve je mnogo fizički teže. Ne znam da li su možda fizički oštriji jer imaju manje talenta, ali teže je", rekao je Janis.

Grk je istakao da se uvek dobro pripremi za narednu sezonu kada tokom leta trenira u Evropi, a otkrio je I zašto.

"Uvek kada igram tamo, to me pripremi za novu sezonu. Imate dva meseca kada trenirate ovako organizovanu košarku, držite svoje telo u formi, trenirate. To vas bolje priprema da budete zdravi za novu sezonu. Ali samo to što igrate toliko postavljenih napada, što igrate na toliko manje prostora, pomaže mi da shvatim neke stvari. Jer sada kada izađem na NBA utakmicu, osećam se da imam tako mnogo prostora da kreiram šanse za mene i moje saigrače. Recimo, kad sam se vratio iz Kine 2019. godine. Prvih nekoliko mečeva posle toga sam se osećao kao da je teren ogroman.", rekao je Adetokumbo I dodao:

"Za momka koji je sve ostvario ni iz čega, mislim da me je NBA liga malo razmazila. Kada odete u Evropu, stvari nisu iste. Ovde su stvari lakše, ne iscrpljuju vas toliko", poručio je Janis Adetokunbo.

 

 

Nekadašnji dvostruki MVP stigao je u Bakse 2013. godine, a drugu titulu u istoriji doneo im je 2021. kada je u velikom NBA finalu savladan Finiks u šest utakmica.

Komentari (0)

Sport