Košarka

Trio Partizana u konkurenciji za prestižnu nagradu: Evroliga veruje u Madara, Vukčevića i Smailagića

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2022

-

14:48

Trio Partizana u konkurenciji za prestižnu nagradu: Evroliga veruje u Madara, Vukčevića i Smailagića
Košarkaši Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana Jam Madar, Tristan Vukčević i Alen Smailagić uvršteni su kao potencijalni dobitnici prestižne nagrade “Zvezda u usponu“, koju dodeljuje Evroliga na kraju takmičenja.

Pored njih organizatori elitnog takmičenja objavili su još šest imena i za svakog su po nešto rekli na svom zvaničnom sajtu.

Madar je okarakterisan na sledeći način: “Momak koji će u decembru napuniti 22 godine, ima poenterski potencijal i veštinu dodavanja da bude vodeći bek Evrolige, Međutim njegova mana je konstantnost. Sa godinom isksutva na vrhunskom nivou, Izraelac će ove sezone igrati ključnu ulogu u crno-belom dresu i ako uspe da napravi korak unapred, mogao bi da bude kandidat za trofej Zvezda u usponu.

Nekadašji košarkaš Golden stejta Alen Smailagić će zbog povrede propustiti početak sezone, a kako su iz Evrolige naveli, upravo bi to moglo da mu naškodi u borbi za nagradu. “Iako će Smailagić provesti neko vreme van terena, nema sumnje da mu talenat garantuje mesto na ovoj listi. Smailagić je imao dobru debitantsku sezonu u Partizanu, gde je pokazao da ima sve elemente da postane zvezda“.

Tristan Vukčević, koji je najmlađi od devetorice kandidata, pokazao se u dobrom svetlu tokom pripremnih utakmica Partizana, što nije promaklo Evroligi... “Najmlađi igrač na listi, Vukčević je možda tinejdžer, ali je već bio starter u plej-ofu Evrolige još 2021. godine kada je igrao za Real Madrid. Prošle sezone odigrao je devet utakmica u drešu španskog velikana, ali sa ograničenom minutažom, pa je zbog toga došao u Beograd i potpsao za Partizan. Imao je više minuta u pripremnom periodu i dobar početak sezone bi mogao da mu učvrsti mesto u crno-beloj hirerhiji za naredne godine“.

Pored trojice košarkaša Partizana, na listi kandidata za nagradu Zvezda u usponu nalaze se još i sledeći igrači:

  • Dovidis Gijedraitis (Žalgiris)
  • Rokas Jakubitis (Barselona)
  • Niko Manion (Virtus)
  • Haime Pradilja (Valensija)
  • Gabrije Prasida (Alba)
  • Metju Strazel (Monako)

Podsetimo, ovo priznanje prethodno su osvajali Novica Veličković i Bogdan Bogdanović.

Komentari (0)

Sport