Košarka

NBA liga: Pokuševski u Top 10 igrača sa najvećim potencijalom

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2022

-

19:03

NBA liga: Pokuševski u Top 10 igrača sa najvećim potencijalom
Aleksej Pokuševski - Copyright Tanjug/ AP Photo/Sue Ogrocki

veličina teksta

Aa Aa

Poznati američki portal "Bleacher report", koji se između ostalih sportova, bavi i košarkom, rangirao je 10 NBA igrača sa najvećim potencijalom, a na njihovoj listi našao se i Aleksej Pokuševski.

Mladi srpski košarkaš koji brani boje Oklahome nalazi se na 10. mestu liste, a u prilogu ispod možete videti šta su američki novinari rekli za momka iz Novog Sada.

"Ovo je ili drsko ili apsurdno, jer Aleksej Pokuševski ima planinu potencijala, ali i jasan manjak uglađenosti. Ta kombinacija je zasad manifestovala 37,6 odsto šuta iz igre. Jasno je da je ovde prioritet potencijal i da ističemo jasne bljeskove napretka iz prošle sezone. Uzorak je mali, ali nije teško uzbuditi se zbog načina na koji je iskoristio svojih osam mečeva sa 30+ minutažom, jer je tokom njih imao u proseku 13,4 poena, 83, skoka, 5,5 asistencija, 1,4 ukradene i jednu blokadu."

Tanderi su protekle dve sezone krenuli u totalnu rekonstrukciju tima, nedavno je stigao i Čet Holmgren, drugi pik sa drafta, koji po konstituciji liči na Pokuševskog. Mediji su im zbog nametnuli nadimak "thin towers", ali ćemo taj duo moći da vidimo tek naredne sezone, pošto je talentovani Holmgren doživeo tešku povredu posle odličnog izdanja u Letnjoj ligi.

"Ako Pokuševski nekada bude uspeo da sklopi kockice stvarno može da bude poseban. Nema mnogo toliko visokih igrača koji su toliko komforni na perimetru kao on. Predvideti 'brejkaut' sezonu za njega je dosta odvažno i verovatno će mu biti potrebno još vremena, ali talenat i priliku ima – pogotovo što će Čet Holmgren propustiti sezonu, a i Šej Gildžus-Aleksander je povređen", navodi se u izveštaju "Bleacher reporta".

Top 10 igrača sa najvećim potencijalom u NBA ligi po izboru "Bleacher reporta"


10. Aleksej Pokuševski (Oklahoma)
9. Džejms Vajzmen (Golden Stejt)
8. Džejlen Smit (Indijana)
7. Devin Vasel (San Antonio)
6. Enferni Sajmons (Portland)
5. Majkl Porter (Denver)
4. Lauri Markanen (Juta)
3. Džejlen Grin (Hjuston)
2. Tajris Haliburton (Indijana)
1. Kejd Kakinghem (Detroit)

Nova sezona NBA lige počinje 18. oktobra, uz podsećanje da najbolje košarkaške utakmice na svetu možete i ove godine pratiti na TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport