Košarka

Nikola Jokić je još u laganom ritmu, ubacio je samo dva poena u porazu od Pokuševskog

Komentari

Autor: Euronews

04/10/2022

-

08:33

Nikola Jokić je još u laganom ritmu, ubacio je samo dva poena u porazu od Pokuševskog
Tanjug/AP/Jeff Chiu - Copyright Tanjug/AP/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

NBA klubovi se pripremaju za sezonu, a počeli su da igraju i kontrolne utakmice. Nikola Jokić se polako zagreva posle Evrobasketa, u porazu Denvera od Oklahome 102:112, proveo je samo 15 minuta na parketu i za to vreme uzeo samo jedan šut iz igre - trojku koju nije pogodio. Ubacio je dva bacanja, uhvatio pet lopti pod obručem svog tima, u tri navrata spojio sa igrače sa poenima i dva puta ukrao loptu rivalu.

Za trenera Majka Melouna mnogo važnije je bilo kako su odigrali povratnici posle povreda Džamal Mari i Majkl Porter. Sjajni plejmejker koji je propustio celu prošlu sezonu postigao je 10 poena, uz po dva skoka i asistrencije za 15 minuta, dok je Porter za minut manje dodao 12 poena.

 

 

Sa druge strane se od prvog minuta u timu Oklahome našao se Aleksej Pokuševski. Na parketu je proveo 20 minuta i 40 sekundi i za to vreme ubeležio pet poena, šest skokova, dve asistencije, uz po jednu blokadu i ukradenu loptu. Šutirao je četiri puta iz igre, pogodio po jednu dvojku i trojku, ali je odradio dobar posao u odbrani. Najefikasniji kod Tandersa bio je Trejh Man sa 17 poena.

Filadelfija je bila bolja od Bruklina 127:108 i to bez Džoela Embida i Džejmsa Hardena. Maksi je ubacio 20 poena, Kampanjj i Korkmaz po 15. Kod Bruklina Kevin Durent je bio najefikasniji sa 13 poena (4 sk, 4 as), za 19 minuta igre.

Dža Morant je sa 22 poena (4 sk, 7 as) predvodio Memfis do pobede protiv Orlanda 109:97, dok su Klipersi na kraju slomili otpor Portlanda 102:97. Kofi je ubacio 15, Pol Džordž 12, a Kavaj Lenard 11 poena u pobedničkom timu, a kod poraženih demijan Lilard je bio najefikasniji sa 16 koševa.

 

 

Sakramento je bio više nego ubedljiv protiv Los Anđeles Lejkersa 105:75, uz 16 poena Marija, po 10 Foksa i Holmsa.  Kod Lejkersa Entoni Dejvis je imao dabl-dabl učinka od po 11 poena i skokova za 16 minuta, Lebron Džejms je ubacio za isti period samo četiri koša, a Rasel Vestbruk jedan više.

Komentari (0)

Sport