Košarka

Spolstra o Joviću: Jedinstven košarkaš, čita igru dva koraka unapred

Komentari

Autor: Euronews

11/10/2022

-

18:04

Spolstra o Joviću: Jedinstven košarkaš, čita igru dva koraka unapred
Spolstra o Joviću: Jedinstven košarkaš, čita igru dva koraka unapred - Copyright Tanjug/(AP Photo/John Minchillo)

veličina teksta

Aa Aa

Trener Majamija Erik Spolstra pohvalno je govorio o srpskom košarkašu Nikoli Joviću posle još jedne odlične utakmice uoči početka nove NBA sezone.

Nikola Jović se u dobrom svetlu pokazao u pripremnim utakmica Hita. Bio je važan faktor u pobedama nad Bruklinom i Memfisom, a naročito se dokazao sinoć protiv Hjustona (118:110), kada je po treći put uzastopno zabeležio dvocifren učinak. Susret je završio sa 15 poena uz 12 skokova i četiri asistencije.

Erik Spolstra je otkrio šta je prvo uočio kada su mu skauti pokazali video snimak Nikole Jovića, dok je još uvek nosio dres Mege.

"Iskreno, nikada nisam čuo za momka, dok ga nisam pogledao na snimku. Odmah sam video nekog ko ima dobru kontrolu lopte, kao i sjajan pregled igre. U Evropi je bio košarkaš koji je driblao, dodavao, igrao na poziciji od jedan do tri. Nikada nije bio četvorka ili petica. Mislim da se zato i mučio tokom Letnje lige. Nova igra, novo okruženje, plus je igrao na pozicijama na kojim nije navikao.", rekao je Spolstra i dodao

"Trenutno ga koristimo kao visokog košarkaša (krilni centar, centar), koji zna da asistira i to odgovaranja njegovim kvalitetima. Dosta mladih košarkaša koji su tek došli u ligu, uvek žele da postignu koš, retko ko hoće da doda loptu, dok je Nikola drugačiji. On ima interesantan spoj veština, a ima sposobnost da čita igru dva poteza unapred", zaključio je trener Majamija.

Poslednju pripremnu utakmicu ekipa Erika Spolstre će odigrati 13. oktobra u 01:30 čas protiv Nju Orleansa, dok će se u istom terminu 20. oktobra sastati sa Čikagom u prvom zvaničnom meču nove sezone.

Komentari (0)

Sport