Košarka

Beograd dočekuje šampionke Evrope: Proslava medalje zlatnih košarkašica Srbije danas u 20h ispred Starog dvora

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2021

-

07:27

Beograd dočekuje šampionke Evrope: Proslava medalje zlatnih košarkašica Srbije danas u 20h ispred Starog dvora
Beograd dočekuje šampionke Evrope: Proslava medalje zlatnih košarkašica Srbije danas u 20h ispred Starog dvora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašice Srbije nove su šampionke Evrope, nakon što su u finalu Evrobasketa u Valensiji bile bolje od selekcije Francuske 63:54 (14:11, 17:15, 17:14, 17:15). Beograd će zlatne devojke dočekati večeras u 20 sati ispred Starog dvora kako bi zajedno proslavili evropsko zlato.

Najbolje srpske igračice su sve vreme meča bile u prednosti, kontrolisale su igru, kao i skok pod oba koša, čvrstom i pokretljivom odbranom izluđivale rivalke, koje ni u petom uzastopnom finalu evropskih prvenstava nisu uspele da se okite šampionskom titulom. Srbija ih je dva puta sprečila u tome, prvi put 2015. u Budimpešti i sada na šampionatu u Valensiji i Strazburu.

Stoga grad Beograd poziva sve koji mogu da večeras ispred 20 časova, ispred Starog dvora, proslave zlatnu medalju koju su osvojile košarkašice Srbije na Evropskom prvenstvu.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je čestitao košarkašicama na osvajanju zlatne medalje, navodeći da su svojom "lavovskom borbom" pokazale kako se brane boje naše zastave i kako se igra za svoju državu, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.


"Ponosni smo na vas i zahvalni na slavlju koje ste nam omogućile. Beograd i Srbija biće sutra spremni da vam upriliče doček kakav zaslužujete. Pozivam sve Beograđane da nam se pridruže da zajedno proslavimo ovo najsjajnije odličje ispred Starog dvora u 20 časova", poručio je Nikodijević u čestitki.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport