Košarka

NBA liga: Klipersi slavili protiv Lejkers au gradskom derbiju Los Anđelesa

Komentari

Autor: Euronews

21/10/2022

-

09:53

NBA liga: Klipersi slavili protiv Lejkers au gradskom derbiju Los Anđelesa
Pol Džordž - Copyright Tanjug/(AP Photo/Mark J. Terrill)

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Filadelfije pretrpeli su i drugi poraz u novoj sezoni NBA lige, ovoga puta od Milvokija 88:90, a u gradskom derbiju Los Anđelesa, Klipersi su bili uspešniji od Lejkersa 103:97.

Baksima je pobedu doneo iskusni tridesetčetvorogodišnji Vesli Metjuz koji je pogodio šut za tri poena 24 sekundi pre kraja meča, čime je utakica rešena na dramatičan načn, a nije moralo tako da bude jer je Milvoki posle tri četvtine imao prednost od 10 poena razlike.

Džejms Harden je ubacio 31 poen, uz devet uhvaćenih lopti, Džoel Embid je postigao 15 poena, a Janis Adetokunbo je imao skor od 21 poen, 14 skokova i osam asistencija.

Lejkersima u gradskom derbiju potiv Klipersa nije pomogla ni odlična igra Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa i Lonija Vokera koji su zajedno postigli 71. Jednostavno, rival je bio bolji, tim pre što su njihovi igrači rasporedili poene.

Tako su čak šestoricu košarkaša Klipersa utaicu zavrpila sa dvocifrenim brojem poena. Najefikasniji su bili Pol DŽordž i DŽon Vol sa po 15 poena, Kavaj Lenard, Ivica Zubac i Markus Moris upisali su po 14, a Luk Kenard 11 poena.

Komentari (0)

Sport