Košarka

Bruks sa peharom, MVP Vasić sa loptom: Najbolje u Evropi blistale od sreće

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2021

-

09:44

Bruks sa peharom, MVP Vasić sa loptom: Najbolje u Evropi blistale od sreće
Jelena Milovanović - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Srpske košarkašice nisu mogle da imaju bolju uvertiru za Olimpijske igre u Tokiju.


Izabranice Marine Maljković već su obradovale naciju osvajanjem Evropskog prvenstva, drugi put u poslednjih šest godina. Srpkinje su do velikog uspega stigle u Valensiji, gde su redom pobeđivale favorite – domaćina Španiju u četvrtfinalu, Belgiju u polufinalu i u borbi za zlato moćnu Francusku.

Najbolju partiju zlatne košarkašice pružile su upravo u meču za tron, kada su favorizovane "trokolorke" ostavile ceo meč u zaostatku. Shodno velikom uspehu, srpskim košarkašicama u ponedeljak je upriličen svečani dočeka ispred Starog dvora.

Kapiten reprezentacije, Jelana Bruks, nije skrivala oduševljenje.
 

"Fenomenalan je osećaj držati pehar pobednika. Imale smo zaista teške utakmice, izuzetno teške protivnike, ali verovala sam da čim smo uspeli da pobedimo Španiju u četvrtfinalu da postoji velika šansa da osvojimo zlato i da ga vratimo u Beograd", rekla je Bruks.


Euronews TV

 

Kapiten se na balkonu Starog dvora, pred nekoliko hiljada navijača, pojavila sa pobedničkim peharom. Blistala je i najkorisnija igračica turnira, Sonja Vasić.

MVP turnira pored zlata iz Valensije je donela i loptu kojom se igralo finale.


"Imam veliku sreću što sam u Valensiji igrala u kupu i osvojila trofej. Poznaju me ljudi, tako da je jedan od radnika bukvalno odmah posle utakmice rekao da je izdvojio loptu sa kojom smo igrali i sačuvao je za mene. Fenomenalna uspomena sa poslednje utakmice koju sam igrala u Evropi", rekla je Vasić.

Bruks i Vasić su u Valensiji odigrale poslednje utakmice na evropskom tlu u dresu reprezentacije. Njih dve najavile su oproštaj od nacionalnog tima posle Olimpijskih igara, na kojima brane bronzu iz Rija.

Komentari (0)

Sport