Košarka

Košarkaši Srbije oslabljeni u kvalifikacijama: Nedović ne igra protiv Britanije i Turske

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2022

-

14:05

Košarkaši Srbije oslabljeni u kvalifikacijama: Nedović ne igra protiv Britanije i Turske
Nemanja Nedović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić pred novembarski prozor u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine i duelima protiv Velike Britanije i Turske neće imati na raspolaganju košarkaša Crvene zvezde, Nemanju Nedovića, dok je Ognjen Dobrić povređen i veliko je pitanje hoće li se oporaviti.


"Nedović je zamolio da preskoči prozore, jer se ne oseća da je spreman. On će ovih sedam dana trenirati, nije skroz spreman, a igrač koji nije spreman, bolje je i za njega i za reprezentaciju da ne bude u sastavu. Ognjen Dobrić se sinoć povredio. Povreda nije teška, ali zahteva mirovanje. Nadam se da će se oporaviti do sutra", rekao je Pešić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je Srbija u kvalifikacijama za SP prošla kroz naporan proces.

"Ne postoji kontinuitet za rezliku od ekipa protiv kojih igramo. Imaćemo 38 košarkaša, koji su do sada prošli kroz ove kvalifikacije. Dobili smo teške protivnike, dobili smo najteže protivnike. Belgija i Letonija nisu šampioni Evrope, ali imaju kontinuitet. To su bile ekipe koje su bolje od nas. Naša košarka je bolja, ali te dve reprezentacije su bile u kompletnom sastavu".

On je istakao da je dobio pregled na koje igrače može da računa u budućnosti.

"Nadam se da ćemo igrati na velikim takmičenjima. Mi nismo krivi za odnos koji danas vlada u evropskoj košarci. Došli smo u takvu situaciju da ne možemo da računamo u ovom prozoru na sve igrače. Imali smo odlične razgovore sa Partizanom i Zvezdom, koji su nam izašli u susret. Španski klubovi nisu dozvolili da puste naše igrače. Očekujemo da se Vasilije Micić i Marko Gudurić pojave na pripremama, kao i Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz pojave na pripremama", rekao je Pešić.

Košarkaši Srbije odradili su danas prvi zajednički trening u Beogradu uoči mečeva protiv Velike Britanije i Turske u drugom krugu kvalifikacija za SP 2023. Naša selekcija će u petak u Njukaslu igrati sa Velikom Britanijom, a tri dana kasnije dočekaće Tursku u Beogradu.

Letonija je prva na tabeli grupe kvalifikacija za SP sa 11 bodova, dok je Grčka druga sa 10. Belgija i Srbija imaju po devet, Turska je sakupila osam, dok je Velika Britanija poslednja sa samo sedam. Plasman na SP 2023. izboriće tri najbolje plasirane selekcije.

Komentari (0)

Sport