Košarka

Ivanović posle trijumfa u derbiju: Partizan je mogao da pobedi, odlučila jedna lopta

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2022

-

23:20 >> 23:22

Ivanović posle trijumfa u derbiju: Partizan je mogao da pobedi, odlučila jedna lopta
Duško Ivanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prvi, istorijski, evroligaški "večiti derbi" između Partizana i Crvene zvezde, završen je pobedom ekipe Duška Ivanovića, koja je na gostujućem terenu u "Štark Areni" slavila 76:73.

U neizvesnoj utakmici punoj preokreta, Zvezda je do pobede došla zahvaljujući neverovatnoj trojci Nemanje Nedovića. Crno-beli su imali dve sekunde da odvedu meč u produžetak, ali je Jam Madar promašio šut za tri poena...

Posle utakmice trener Zvezde Duško Ivanović istakao je da je srećan zbog pobede, ali je i nagovestio da je utakmica lako mogla da ode u drugom pravcu.

"Teška utakmica, očekivalo se to u sudaru dva dobra tima. Partizan je mogao da dobije ovo, ali je odlučila jedna lopta. Dobar start domaćina, mi smo se posle vratili i kontrolisali utakmicu", rekao je Ivanović i nastavio:

"Mi smo od početka imali veliki problem sa skokom, oni su imali možda čak sedam ofanzivnih skokova u prvoj četvrtini, a Lesor možda šest od toga. To je generalno bio naš veliki problem. Mi smo generalno odigrali dobru odbranu, oni imaju igrače koji generalno imaju jak kvalitet. Mi sa Partizanom ne možemo da igramo utakmice na 90-100 poena".

Iako je ovo bila osma uzastopna pobeda Zvezde sa Ivanovićem na klupi, crnogorski stručnjak ne želi opuštanja, već ambiciozno posmatra Top 8 fazu Evrolige.

"Važna je ovo utakmica, ali znate koliko još ima rundi do kraja? Liga je duga, posle ove serije pobede možete ući lako i u seriju poraza. Samo ono na kraju se računa. Sve ove utakmice su pokazale da svaki igrač koji uđe sa klupe – doprinosi igru. Nije mi važno ko koliko igra, već ko koliko pruži za to vreme. Mi svaku utakmicu idemo tako da možemo da je pobedimo i to je važan momenat u našem mentalitetu. Borićemo se za Top 8, a da li je realno ili ne – videćemo", zaključio je Ivanović.

Komentari (0)

Sport