Košarka

Panteru "pao kamen sa srca": Čoveče, ovo nam je bilo baš potrebno

Komentari

Autor: Euronews

17/12/2022

-

12:02

Panteru "pao kamen sa srca": Čoveče, ovo nam je bilo baš potrebno
Panteru "pao kamen sa srca": Čoveče, ovo nam je bilo baš potrebno - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Partizana Kevin Panter (29) govorio je za Mocart sport posle pobede nad Efesom u Štark Areni. Crno-beli su posle pet uzastopnih poraza, najzad prekinuli seriju loših rezultata i to u duelu sa šampionom Evrope, koji je sinoć uprkos velikoj borbi, morao da položi oružje u 14. kolu elitnog takmičenja - 82:79.

"Čoveče, ovo nam je bilo baš potrebno", rekao je Panter za Mocart sport i dodao:

"Moram da pomenem i navijače, uvek su uz nas, bez obzira na težak period, a bio je baš težak. Stvarno primećujem podršku na utakmicama, stalno su tu uz nas. Naravno, svestan sam da su mnogi od njih bili ljuti i razočarani, ali bilo je baš dobro da ih obradujemo i odbranimo domaći teren".

Partizan je u poslednjih nekoliko utakmica gubio u neizvesnim završnicama, ali na sreću navijača crno-belih, to se sinoć nije dogodilo...

"Ponovo smo išli u neizvesnu završnicu, kao i prethodnih šest ili sedam utakmica, ali smo najzad uspeli da budemo solidni, da odbranimo njihove napade i što je najbitnije da pobedimo".

Iako je Panter oscilirao sa formom ove sezone, Amerikanac ističe da to nije uticalo na njegovo samopouzdanje.

"Samo treba biti agresivan u napadu. To je ključ. To je mentalitet koji imam pred utakmicu i tokom nje. Samo nastavi da igraš svoju igru, budi agresivan i to je to".

Amerikanac je već godinama jedan od bitnijih igrača u Evroligi, pa i ne čudi što se Panter često nalazi na meti najboljih protivničkih defanzivaca.

"Timovi toliko čvrsto igraju na meni... Uvek menjaju odbrane, često udvajaju, nije lako... Verujte mi da nije lako igrati protiv takvih odbrana iz utakmice u utakmicu. Ponekad pomislim da gubim agresivnost, ali protiv Efesa sam imao cilj da ostanem u napadačkom modu bez obzira na sve, stalno sam razmišljao, napadaj, napadaj, napadaj", zaključio je Kevin Panter.

Partizan je 15. u Evroligi sa učinkom 5-9, a naredni duel u ovom takmičenju odigraće 22. decembra protiv Fenerbahčea u Turskoj.

Komentari (0)

Sport