Košarka

Zvezda deklasirala Čačane: Kampaco debitovao protiv Borca

Komentari

Autor: Euronews

25/12/2022

-

16:24 >> 16:27

Zvezda deklasirala Čačane: Kampaco debitovao protiv Borca
Zvezda deklasirala Čačane: Kampaco debitovao protiv Borca - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda deklasirala je na svom terenu Borac iz Čačka rezultatom 86:57 (23:13, 22:24,20:8,19:12) u utakmici 12. kola Admiralbet ABA lige i tako upisala 10. ovosezonski trijumf u regionalnom takmičenju, gde je preuzela čelo tabele od Partizana koji ima pobedu manje u odnosu na "večitog rivala".

Beograđani su na ovoj utakmici igrali bez nekoliko prvotimaca, ali su uprkos tome uspeli da savladaju borbene Čačane, koji su se dobro držali do poluvremena, ali su na kraju platili danak lošoj igri u trećoj četvrtini. Zvezda je podigla stepen odbrane i uz efikasnu i lepršavu igru na drugoj strani terena došla do zaslužene pobede.

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" će ustati upamćena i po debiju Fakunda Kampaca, koji je sa nekoliko atraktivnih asistencija kupio navijače Zvezde i pokazao da će biti veliko pojačanje po tim Duška Ivanovića u nastavku sezone. 

Šansu je dobio sa klupe, a nakon što je zamenio sunarodnika Luku Vildozu u petom minutu, odmah je pokazao raskošne plejmejkerske sposobnosti. Najpre je atraktivno proigrao Mitrovića asistencijom iza leđa, a onda i Stefana Lazarevića posle dobre igre u defanzivi.


Iako nije bio u pravom takmičarskom pogonu otkad je napustio Nagetse, Kampaco je na terenu protiv Borca odigrao 19 minuta. Za to vreme postigao je 11 poena uz tri skoka i pet asistencije, a imao je i dve ukradene lopte uz solidan šut iz igre (3/6). 

Pored većeg broja raspoloženih košarkaša, crveno-beli su do pobede došli zahvaljujući neverovatnim procentima šuta iz igre. Pogodili su čak 25/31 puta za dva poena, dok ni učinak sa distance nije bio zanemarljiv - 9/28. Pored toga imali su i znatno veći broj uhvaćenih lopti (35-21), a odnos u asistencijama je takođe bio na strani domaćina (35-21).

Što se toka utakmice tiče, Borac je veći deo prvog poluvremena proveo u ravnojpravnoj borbi sa Zvezdom zahvaljujući dobroj roli Hejla i Tomaševića. Rezultat je na polvremenu iznosio 45-37 u korist crveno-belih, da bi u nastavku meča domaćin zaigrao dosta ofanzivnije i bez većih probema preuzeo kontrolu nad utakmicom. 

Prelomni trenutak dogodio se sredinom treće deonice, kada su izabranici Duška Ivanovića napravili 15:0 seriju (63-44) u režiji Petruševa i Dobrića koji su ujedno bili i najefikasniji na utakmici. Centar Zvezde postigao je 15 poena sa klupe, dok je Dobrić zabeležio dva manje. Na drugoj strani istakli su se Hajl sa 17 poena i Tomašević sa 10.

AdmiralBet ABA liga, 12. kolo

Četvrtak

MZT Skopje - Split 80:85

Petak

Zadar - Cibona 68:75

Subota

FMP - SC Derby 90:73

Nedelja

Crvena zvezda - Borac 86:57

Budućnost - Mega 16.30 (TV Arena Premium 1)

Igokea - Partizan 18.30 (TV Arena Premium 1)

Utorak

Cedevita Olimpija - Mornar 19.00 (TV Arena Premium 3)

Komentari (0)

Sport