Košarka

Gordon pohvalio Jokića: Takve brojke nemate ni na igrici

Komentari

Autor: Euronews

26/12/2022

-

13:39

Gordon pohvalio Jokića: Takve brojke nemate ni na igrici
Eron Gordon - Copyright AP Photo/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Denvera savladali su Finiks 128:125 posle produžetka, a jedan od najzaslužnijih za pobedu tima iz Kolorada bio je Nikola Jokić, koji je na ovoj utakmici upisao 89 tripl-dabl u karijeri.

Susret je završio sa 41 poenom, a dodao je i po 15 skokova i asistencija, što je naišlo na oduševljenje trenera Nagetsa Majka Melouna.

"Nikoline brojke su večeras bile fenomenalne. Jasno je da si jedinstven kada više niko ne pita posle tri ili četiri pitanja o nekom ko ima 41 poena i po 15 skokova i asistencija", rekao je Meloun i dodao:

"Nadam se da će Bird, Vilt i ostali dobiti lepo društvo", aludirajući na činjenicu da će se Jokić izjednačiti sa legendarnim košarkašima po broju MVP titula ako ponovo bude izabran za najkorisnijeg igrača lige.

Jedan od junaka Nagetsa bio je večeras i Eron Gordon, koji se pored 28 poena (11/18 iz igre) istakao u finišu utakmice sa nekoliko dobrih poteza u defanzivi, a treba napomenuti da je pogodio i par ključnih šuteva na drugoj strani terena kada se meč lomio. 

Posle meča skromni momak koji je najveći deo karijere proveo u Orlandu, nije želeo da previše govori o svom učinku, već je po ko zna koji put ove sezone pohvalio Nikolu Jokića.

"Nestvarno je šta radi. Kao da se igra brojkama u video igrici. Zato se kolege i ja šalimo sve vreme. To su brojke koje ne možete da napravite ni u 2K, posebno ne tako efikasno i dobro. Zadivljujuće je. Deluje kao da se uopšte ne muči da to uradi. To je sjajno čoveče, zaista sjajno. Čini ovu igru tako jednostavnom. Jasno je kad neko postigne 41 poen uz 15 skokova i asistencija da će igra biti laka", zaključio je Gordon.

Posle ove pobede Denver se osamostalio na čelu Zapada, pošto je Memfis izgubio od Golden stejta. Nagetsi su trenutno na učinku 21-11 i ukoliko regularni deo sezone završe na prvom mestu konferencije, za očekivati je da će MVP titula ponovo završiti u rukama srpskog centra.

Komentari (0)

Sport