Košarka

Bjelica samokritičan: Neuspeh je blaga reč, ovo je katastrofa

Komentari

Autor: Euronews

04/07/2021

-

22:40

Bjelica samokritičan: Neuspeh je blaga reč, ovo je katastrofa
Bjelica protiv Italije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica bio je izuzetno samokritičan nakon poraza od Italije, koji znači da njegova ekipa neće igrati na Olimpijskim igrama.

Srbija je izgubila od Italije sa 102:95 u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu.

"Blago je reći neuspeh, ovo je katastrofa. Ostaće, nažalost, da smo samo hteli da usrećimo naš narod. Mogu samo da se izvinim. Nikad nisam bežao od odgovornosti. Sa ovakvom igrom i pristupom nismo ni zaslužili da odemo", rekao je Bjelica u izjavi za RTS posle utakmice.

"Užasnu košarku smo igrali. Težak poraz. Treba da se vidi kako ćemo dalje", dodao je Bjelica.

On je rekao da je njegov doprinos timu upitan.

"Treba da se zapitam da li ima smisla da uopšte više igram. Nije problem biti deo neuspeha, ali očigledno ne mogu da pomognem ekipi. Još jednom bih se izvinio navijačima", naveo je Bjelica.

Kapiten ekipe Miloš Teodosić s druge strane nije želeo da bude previše kritičan.

"Ne mislim da smo mnogo zakazali, koliko je Italija igrala sjajnu utakmicu. Ubacili su mnogo lopti. Bilo je mnogo i otvorenih šuteva. Ne mogu da zamerim saigračima na želji, volji i borbenosti. Ovo je bio loš dan. Bilo je teško u toku priprema i samog turnira. Ne tražimo izgovor, nismo ga nikad ni tražili. Na nama je da izvučemo pouke", rekao je Teodosić.

"Velika je tuga što nećemo biti u Tokiju, ali valjda ćemo izvući nešto pametno iz ovoga", dodao je kapiten reprezentacije.

Komentari (0)

Sport