Košarka

Košarakši Partizan Mozzart Bet večeras protiv "studenata" vežbaju i za evroligaški večiti derbi

Komentari

Autor: Euronews

22/01/2023

-

11:30

Košarakši Partizan Mozzart Bet večeras protiv "studenata" vežbaju i za evroligaški večiti derbi
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana Mozzart Bet večeras gostuju u Podgorici Studentskom centru i pored bodova tražiće i još neka uigravanja za večiti derbi protiv Crvene zvezde koji se igra u petak od 19.00 časova u Evroligi.

Trener Željko Obradović sigurno će iskoristiti meč da ukaže dodatne minute Alenu Smajlagiću, Aleksi Avramoviću i maldom Tristanu Vukčeviću, a da možda malo i odmori prve zvezde tima Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Matijasa Lesora, koji podnose najveći teret u sezoni.

"Igramo protiv tima koji igra veoma dobru košarku. Ovde su u prvom delu sezone odigrali zaista odličnu utakmicu. Vraćajući se u nazad, prošle godine smo imali zaista veoma tešku utakmicu protiv njih na njihovom terenu. Idemo sa idejom da nas ponovo očekuje veoma teška utakmica i da moramo odigrati veoma dobro ako mislimo da pobedimo", istakao je Željko Obradović. 

 

 

U Podgorici su svesni kvaliteta protivnika.

"Očekujemo evroligaški tim koji ima kvalitetne pojedince na svim pozicijama. Odigrali smo dobro u prvom meču protiv Partizana u Beogradu, ali sada su u boljoj formi i u svakoj utakmici daju svoj maksimum. Moramo da odigramo na fizčki zadovoljavajućem nivou, timski, da odgovorimo na njihovu agresivnost uz maksimalno zalaganje i da uživamo u ovom meču", istakao je trener podgoričkog tima Andrej Žakelj.

AdmiralBet ABA liga, 16. kolo

Petak

Split - FMP 91:95

Mornar - Cibona 83:81

Subota

MZT - Budućnost 86:90

Nedelja

Borac Mozzart - Igokea 17.00 (TV Arean sport 1)

Studentski centar - Partizan Mozzart Bet 19.30 (TV Arena Premium 1)

Ponedeljak

Crvena zvezda Meridianbet - Cedevita Olimpija 18.00 (TV Arena Premium 1)

Mega - Zadar 20.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport