Košarka

Crvena zvezda Merdianbet gost "panterima" u Železniku, Partizan Mozzart dočekuje "mornare" iz Bara

Komentari

Autor: Euronews

29/01/2023

-

08:02 >> 08:04

Crvena zvezda Merdianbet gost "panterima" u Železniku, Partizan Mozzart dočekuje "mornare" iz Bara
Kampaco - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Evroligaški večiti derbi je pripao Partizanu Mozzart betu, ali za pobednika kao i poraženi tim Crvene zvezde Meridianbet to 21. kolo najjače košarkaške lige u Evropi je arhivirano jer im slede dueli u 17. kolu AdmiralBet ABA ligi i to samo 48 satio posle iscrpljujućeg međusobnog okršaja.

Zvezda će imati lakši posao jer gostuje FMP-u Meridian ju Železniku, ekipi koju tradicionalno dobija u svim takmičenjima i koja im je nanela poslednji poraz 2009. godine. Crveno-belio su u sereiji protiv "pantera" od 14 uzastopnih pobeba. Imaće Duško Ivanović na raspolaganju i Fakunda Kampaca, a sa njim na terenu problema je mnogo manje.

"FMP je vrlo talentovana ekipa, koja igra dobru energičnu košarku sa puno trčanja i tranzicije. Imaju dobre rezultate i svoju ambiciju, Očekivano je da ovako mlad tim koji je pojačan sa vrlo dobrim strancima igra sa mnogo energije i na to ćemo morati da odgovorimo. Zaista nemamo mnogo vremena za odmor i pripremu ove utakmice, ali raspored je takav kakav je“, izjavio je trener "crveno-belih" Duško Ivanović.

 

 

Partizan Mozzart betu na noge dolaze "mornari" iz Bara. Crno-beli su ubedljivi u poslednje vreme u regionalnoj ligi, a 10. trijumf u Evroligi doneće im dodatno samopouzdanje. Mornar je do sada u 13 mečeva uspeo da pobedi Partizan četiri puta, ali jednom i u Beogradu. U decembru 2017. godine bilo je 98:93.

"U ovom ritmu utakmica u kom igramo, važno je ono što je sledeće ispred nas. Potom sledi u utorak Asvel ovde, i Žalgiris u gostima u petak. Neverovatan ritam i to nije nimalo lako. Naravno da moramo sve da uradimo da održimo svežinu nekim igračima, što znači da minutaža mora biti podeljena u narednim utakmicama", izjavio je Željko Obradović, trener Partizana.

Međutim, Mornar je ove sezone u dnu tabeli sa samo pet pobeda, koliko ima i Igokea M:tel. Jednu manje ima Borac Mozzart, dok je poslednjeplasirana ekipa MZT Skoplje Aerodrom.

AdmiralBet Aba liga, 17. kolo

Petak

Zadar - Borac Mozzart 85:75

Subota

Igokea - Split 88:92

SC Derby - MZT 103:85

Nedelja

Cibona - Mega MIS 12.00 (TV Arena sport 1)

FMP Meridian - Crvena zvezda Meridinabet 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Cedevita Olimpija - Budućnost 17.00 (TV Arena 3 Premium)

Partizan Mozzart Bet - Mornar 19.00 (TV Arena 3 Premium)

Komentari (0)

Sport