Košarka

Etore Mesina pred duel sa Zvezdom: Opasnost preti sa svih strana

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2023

-

12:38

Etore Mesina pred duel sa Zvezdom: Opasnost preti sa svih strana
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Olimpije iz Milana Etore Mesina govorio je pred meč sa Crvenom zvezdom Meridianbet, koji se igra večeras od 20:30 u Italiji. Olimpija iz Milana praktično je ostala bez šansi da se domogne plej-ofa Evrolige, pošto nakon 22 kola zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa učinkom 7-15.

Zvezda sa druge strane ima tri pobede više i očekuje je velika borba pred nastavak takmičenja. Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još 12 utakmica, a prva prepreka za Beograđane, biće ekipa iz Milana, koja je nedavno dovela provereno pojačanje na poziciji plejmejkera - Šabaza Nejpira.

"Manekeni" se nadaju da će sa novom akvicizom uspeti da pomrse račune crveno-belima, a ovaj duel dočekuju u dobrom raposloženju, posle velike pobede nad favorizovanom Baskonijom u prošlom kolu - 89:83.

"Protiv Baskonije smo odigrali veoma dobro. To je utakmica koja će nam dati samopouzdanje zbog način na koji smo pristupili i načina na koji smo je završili. Ipak, moraćemo još bolje kako bismo pobedili Zvezdu, tim koji se bori za plej-ofu, i koji želi da vrati na pravi kolosek posle poraza u Bolonji,“ rekao je Mesina.

Osvrnuo se i na kvalitete večerašnjeg rivala.

"Za nas će biti ključno da dobijemo pomoć od svih, strpljivo pomeramo loptu i kontrolišemo skokove. Osim toga, moraćemo ponovo da smanjimo izgubljene lopte. Opasnost nisu samo Nedović i Vildosa, već i njihovi ‘veliki’ igrači Bentil i Petrušev, koji su nam zadali mnogo nevolja u Beogradu“, zaključio je trener Olimpije.

Poslednji duel završen je pobedom italijanske ekipe, koja je slavila u Beogradu 71:67. Junak utakmice bio je bivši član crveno-belih Bili Beron sa 19 poena, dok je listu strelaca Zvezde predvodio Filip Petrušev sa 20 poena.

Komentari (0)

Sport