Košarka

Olimpija Milano bolja od Crvene zvezde, četvrti poraz u nizu "crveno-belih"

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2023

-

22:35

Olimpija Milano bolja od Crvene zvezde, četvrti poraz u nizu "crveno-belih"
Olimpija Milano bolja od Crvene zvezde, četvrti poraz u nizu "crveno-belih" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dva poraza Crvene zvezde Meridianbet u duploj nedelji Evrolige. Večeras je od Zvezde bolji bio Armani - 74:68 (22:18, 23:14, 14:17, 15:19).

Posle loše partije u Bolonji "crveno-beli" su prikazali nešto bolju igru u "Mediolanum forumu" ali to nije bilo dovoljno da se savlada raspoloženi Armani.

Bilo je ovo veče "manekena". Od početka utakmice su uspostavili kontrolu, igrali pametno i sigurno, a za to su bili nagrađeni. Pogodili su veliki broj teških šuteva pri kraju vremena za napad i tako se odmah rezultatski odelpili.

Ključnu trojku pogodio je Johanes Fojtman, a potom je Timoti Luvavu položio za dvocifrenu prednost.

Zvezda je u trećoj četvrtini pokazala pre svega sebi da može da se vrati u meč, što je u potpunosti učinila u poslednjoj deonici.

Korak po korak sastav Duška Ivanovića krckao je prednost rivala, Ben Bentil i Luka Vildoza smanjili su vođstvo rivala na samo četiri poena ali Zvezda dalje nije mogla. Igrači Armanija bili su precizni sa linije penala i na kraju zasluženo slavili.

Do pobede ih je predvodio Bili Beron sa 15 poena, jedan manje upisao je Devon Hol, a dvocifren je bio i Brendon Dejvis sa 10.

U sastavu Crvene zvezde istakao se Bentil sa 17 poena i sedam skokova, Vildoza je dodao 11, a ponovo je dobar bio Dalibor Ilić koji je upisao po pet poena i skokova.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je sada u nizu od četiri poraza i ima skor 10-13, a Armani je nakon pet izgubljenih utakmica sada vezao dva trijumfa ali i dalje kaska za ostalim ekipama koje se bore za Top 8.

U narednoj rundi takmičenja Crvena zvezda gostuje Makabiju dok Armani putuje u Istanbul gde će odmeriti snage sa Fenerbahčeom.

Evroliga, 23. kolo.

Četvrtak

Barselona - Bajern Minhen 72:70

Olimpija Milano - Crvena zvezda Meridianbet 74:68

Valensija - Makabi Tel Aviv 93:94

Petak

Fenerbahče - Alba 18.45

Monako - Real Madrid 19.00

Žalgiris - Partizan Mozzart Bet 19.00

Olimpijakos - Efes 20.00

Baskonija - Panatinaikos 20.30

Asvel - Virtus 21.00

 

Standings provided by Sofascore

Uživo, Olimpija Milano - Crvena zvezda Meridianbet

Četvrta četvrtina

40' Kraj utakmice. Četvrti vezani poraz Crvene zvezde. Armani je na domaćem terenu slavio 74:68.

39' Težak šut pogađa Fojtman i donosi plus šest Armaniju.

36' Minus pet za Zvezdu posle trojke Vildoze. Mogu li crveno-beli da nam prirede neizvesnu završnicu?

34' Pravi rat u drugom poluvremenu. Zvezda je na minus šest posle trojke koju je pogodio Ognjen Dobrić. 63:57.

Treća četvrtina

30' Dobila je zvezda ovu četvrtinu 17:14, odigrala he hako dobru odbranu ali Armani i dalje ima deset poeba prednosti. 59:49.

26 Pokazuje Zvezda da može da se nadmeće sa "manekenima". Luka Mitrović je vezao pet poena i smanjio prednost Armanija na 52:44.

24' Uspela je Zvezda da veže nekoliko dobrih odbrana na startu drugog poluvremna, ali to nije naplatila na drugoj strani parketa. Beron je pogodio trojku i Armani vodi 50:39.

Druga četvrtina

20' Kraj prvog poluvremena. 45:32. za Armani. Bolja, pametnija, igra domaćina koji su u jednom momentu vodili i sa 16 razlike.

17' Potpuna kontrola Olimpije. Nastavljaju da pronalaze dobra rešenja i održavaju razliku. 34:24.

13' Uspavanoje Zvezda počela drugu deonicu što je Armani iskoristio i poveo sa dvocifrenom razliku. Vrlo sigurna igra domaćina, sve im polazi od ruke. 31:20.

Prva četvrtina

10' Kraj prve deonice. 22:18. Iako Zvezda gubi posle prve četvrtine, ali ima bolji pristup nego u Bolonji, i ima šansu da preokrene.

7' Bolji ulazak u meč za crveno-bele, pronalaze lake poene u napadu, ali na drugoj strani neverovatno teške šuteve pogađaju igrači Armanija i vode 15:10.

4' Ujednačen početak meča, Zvezda je počela čvrsto u odbrani i ne dozvoljava Armaniju da se odlepi. 6:6.

1' Startna petorka Zvezde: Marković, Dobrić, Lazarević, Petrušev, Bentil. Prvih pet Armanija: Hol, Beron, Luvavu, Vojtman Hajns.

Komentari (0)

Sport