Košarka

Ataman okrivio Micića i Klajburna za poraz od Olimpijakosa: Gde su te zvezde kada nam trebaju?

Komentari

Autor: Euronews

04/02/2023

-

13:02

Ataman okrivio Micića i Klajburna za poraz od Olimpijakosa: Gde su te zvezde kada nam trebaju?
Ataman okrivio Micića i Klajburna za poraz od Olimpijakosa: Gde su te zvezde kada nam trebaju? - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Efesa izgubili su od Olimpijakosa u gostima 76:70 u meču 23. kola Evrolige. Iako je dvostruki šampion Starog Kontinenta igrao protiv lidera takmičenja, trener turskog tima Ergin Ataman nije previše mario za tu činjenicu, već je posle meča kritikovao svoje igrače zbog loše partije, a posebno se usmerio na Vila Klajburna i Vasilija Micića.

Nosioci igre Efesa imali su skroman učinak protiv grčkog velikana. Utakmicu su završili sa po 10 poena, a naročito se u ofanzivnim zadacima mučio srpski plejmejker, koji je imao svega 36 odsto šuta iz igre (4/11).

"Ofanzivno ništa nismo dobili od naših igrača. Svi govore da imamo dobre napadače, prave zvezde. Ali te zvezde su nam potrebne da igraju ovakve utakmice. Ne u turskoj ligi protiv slabijih timova. Govorio sam o Vilu Klajburnu i Vasiliju Miciću. Potrebno nam je da ti momci igraju i postižu poene u ovakvim utakmicama", rekao je Ataman.

Na kritike svog trenera ubrzo se javio i Vil Klajburn, kome se, očigledno, nisu dopali komentari turskog stručnjaka.

"Svako ima pravo na mišljenje. Postizao sam poene tokom čitave godine, tako da… Pretpostavljam da nemam prava na lošu utakmicu", rekao je Klajburn.

Efes je nakon ovog poraza pao na 11. poziciju Evrolige, gde ima 11 pobeda i 12 poraza, dok je Olimpijakos i dalje na vrhu tabele sa učinkom 16-7.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport