Košarka

"Večiti" se okreću obavezama u regionalnom takmičenju: Zvezda sprema osvetu Zadru, Partizan dočekuje Borac

Komentari

Autor: Euronews

12/02/2023

-

12:09 >> 12:18

"Večiti" se okreću obavezama u regionalnom takmičenju: Zvezda sprema osvetu Zadru, Partizan dočekuje Borac
"Večiti" se okreću obavezama u regionalnom takmičenju: Zvezda sprema osvetu Zadru, Partizan dočekuje Borac - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle utakmica u Evroligi, gde su zabeležene važne pobede u borbi za plej-of, dva najveća srpska kluba okreću se obavezama u regionalnom takmičenju. U 19. kolu Crvena zvezda Meridian bet će gostovati Zadru (17:00, Arena 1 Premium) i pokušati da se osveti hrvatskom timu za jedini poraz u Admiralbet ABA ligi ove sezone, dok će u kasnijem terminu, na istom kanalu, Partizan dočekati Borac u "Štark Areni" (19:00).

Izabranici Duška Ivanovića nedavno su napravili veliki podvig u Tel-Avivu, gde sa na teškom gostujućem terenu savladali Makabi 89:86. Time je ostvarena velika pobeda, ali s obzirom na koju reputaciju ima šampion Srbije i njegov trener, jasno je da će tim sa "Malog Kalemegdana" želeti da nastavi u istom ritmu protiv Zadrana, a naročito zbog činjenice da je hrvatski klub jedini uzeo "skalp" Zvezdi (98:96) u regionalnom takmičenju.

"Očekuje nas jako teška utakmica u Zadru uz više razloga. Prvo dobar tim, koji ima domaći teren i predvođen je vrlo iskusnim trenerom. Igraju ove sezone odlično sa puno samopouzdanja, što pokazuje i njihov plasman na tabeli. Uloge u timu su jasno podeljene, i svako zna svoje zadatke i obaveze. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu, imaćemo vremena da se osvežimo nakon teškog meča u Tel Avivu i sa velikom energijom koju ćemo morati da uložimo, dođemo do cilja“ rekao je Duško Ivanović koji će posle dugo vremena moći da računa na sve igrače, jer se Hasan Martin vratio u tim nakon povrede kolena.

Partizan je sa druge strane, savladao Bajern u Minhenu 82:71 za sedmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. Prvi je na tabeli, dva jedina poraza doživeo je od "večitog rivala" i Cedevita Olimpije, a sada im u Beograd stiže Borac iz Čačka, klub za koji je posebno vezan trener crno-belih Željko Obradović.

"Očekuje nas novi duel protiv Borca, kluba u kojem imamo mnogo prijatelja i kojem je svaka utakmica u ABA ligi veoma važna. Međutim, kao što sam već nekoliko puta govorio i nama je ABA liga veoma važna, čak i važnija od ovih utakmica koje igramo sredinom sedmice. Juče smo imali dan odmora, danas ćemo trenirati i dati sve od sebe da se pripremimo i odigramo utakmicu od početka do kraja s maksimalnom koncentracijom. Medicinski tim i dalje radi na oporavku igrača koji su imali zdravstvene probleme i nadamo se da će se svakog dana igrači osećati sve bolje", rekao je Željko Obradović.

Uoči ovog kola, Partizan je prvi na tabeli sa učinkom 16-2, Zvezda ima poraz manje. Zadar je sedmi sa skorom 7-7, dok su Čačani na 13. poziciji sa četiri pobede i 14 poraza.

AdmiralBet ABA liga, 19. kolo

Petak

Mornar - MZT 93:84

Cibona - Split 72:90

Subota

SC Derbi - Mega 16.30 (Arena sport 3)

FMP - Cedevita Olimpija 19.00 (Arena sport 2)

Budućnost – Igokea 21.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Zadar - Crvena zveda 17.00 (Arena 1 Premium)

Partizan - Borac 19.00 (Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport