Košarka

Pešić vratio Avramovića i Petruševa za kraj kvalifikacija Mundobasketa

Komentari

Autor: Euronews

14/02/2023

-

09:51

Pešić vratio Avramovića i Petruševa za kraj kvalifikacija Mundobasketa
Filip Petrušev - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić objavo je spisak od 24 igrača na koje računa za poslednja dva meča kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke 24. februara u Atini i Velike Britanije tri dana kasnije.

Srbiji je potrebna jedna pobeda kako sigurno obezbedila plasman na Mundobasket, a teoretski bi mogla da prođe i sa dva poraza, u slučaju da Belgiju nadigra Velika Britanija kao domaćin. 

Aleksa Avramović, bek Partizana i Filip Petrušev krilni centar Crvene zvezde su povratnici u selekciju. Iz redova Partizan Mozzart Beta je uključen još i Danilo Anđušić, dok su iz Crvene zvezde Merdijanbet pozvani pored Filipa još i Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović koji igra u strašnoj formi poslednjih nekoliko utakmica. Ostaje da se vidi ko će od igrača koji nastupaju u Evroligi dobiti dozvolu da zaigraju za Srbiju.

Na listi kandidata selektora Pešića su: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Komentari (0)

Sport