Košarka

Crvena zvezda prosula prednost sa početka i doživela težak poraz od Albe

Komentari

Autor: Euronews

24/02/2023

-

20:55

Crvena zvezda prosula prednost sa početka i doživela težak poraz od Albe
Crvena zvezda prosula prednost sa početka i doživela težak poraz od Albe - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda Meridianbet je poražena od Albe u Beogradu sa 72:87 (25:15, 19:24, 17:21, 11:27) u okviru 25. kola Evrolige. Dominirali su crveno-beli tokom većeg dela prvog poluvremena, ali se igra izabranika Duška Ivanovića u drugom potpuno raspala i na kraju je usledio težak poraz.

Odlično su startovali košarkaši beogradskog tima i nakon prve četvrtine imali dvocifrenu prednost. Druga deonica je bila nešto slabija, ali je Zvezda ipak uspela da na poluvreme ode sa poenom prednosti. Međutim, u nastavku je usledila više nego bleda igra tima sa Malog Kalemgedana i gostujuća ekipa je potpuno zasluženo trijumfovala.

Pored toga što srpski predstavnik nije imao jasnu ideju kako u napadu, tako i u odbrani, istina je da je nedostajalo i malo sreće, s obzirom na to da su crveno-beli imali jako lošu statistkiku šuteva za tri poena - 5:25.

Igrač utakmice bio je Maodo Lo. Nemac je za 29 minuta provedenih na terenu uspeo da postigne 24 poena, zabeleži dva skoka i upiše tri asistencije. U redovima domaćeg tima, najefikasniji bio je Filip Petrušev sa 14 poena i tri skoka, Nemanja Nedović ga je pratio sa 11, dok je Luka Vildoza postigao deset poena.

U narednom kolu Crvenu zvezdu očekuje gostovanje Bajernu u Minhenu, što će biti prvi meč Fakunda Kampaca u crveno-belom dresu u Evroligi.

Crvena zvezda - Alba 72:87 (25:15, 19:24, 17:21, 11:27) 

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd)

Sudije: Fernando Roka, Joanis Fufis, Jurgis Laurinavičijus

Crvena zvezda: Vildoza 10, Lazarević 4, Mitrović 8, Lazić, Martin, Dobrić 7, Ivanović 9, Nedović 11, Marković 2, Kuzmić 2, Petrušev 14, Bentil

AlbaBerlin: Lo 24, Pročida 11, Smit 8, Vecel 9, Matišek 3, Šnajder, Olinde 13, Kumađe, Timan 9, Sikma 2, Lamers 8, Blat

Evroliga, 25. kolo:

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Bajern Minhen 90:82
Olimpija Milano - Panatinaikos 78:76
Real Madrid - Žalgiris 96:69
Partizan - Fenerbahče 94:97

Petak

Crvena zvezda - Alba 72:87
ASVEL - Efes 20.00
Valensija - Olimpijakos 20.30
Virtus - Baskonija 20.30
Barselona - Monako 20.45

Kraj Crvena zvezda - Alba 72:87 (25:15, 19:24, 17:21, 11:27)

IV četvrtina

36' Maodo Lo praktično teroriše košarkaše Crvene zvezde, dva puta je pogodio sa linije za tri poena i doneo svom timu 12 poena prednosti.

35' Odličan pas Ivanovića i poeni Dobrića. Zvezda je sada u zaostaku od sedam poena u odnosu na protivnika.

34' Jako loš momenta domaćeg tima, "u crveno" je ušao Vildoza, ali ni ostali ne prikazuju ništa bolju igru trenutno. Moraće što pre da se trgu izabranici Duška Ivanovića, ukoliko planiraju da se vrate u meč.

32' Košarkaši Albe su nakon nešto manje od dva minuta igre u završnoj četvrtini napravili seriju 6:0 i došli do prednosti 66:61. Crveno-beli jako loše šutiraju za tri danas, svega pet pogođenih iz 24 pokušaja.

III četvrtina

29' Dugo je rezultat bio poravnat, čak tri minuta, a onda je Lazarević pogodio za tri poena i postavio rezultat na 61:59 u korist Zvezde.

25' Ivanović je napravio sjajan solo prodoro, a potom pogodio vrlo elegantnim flouterom i doneo novu prednost svom timu - 55:53.

23' Pogodio je Petrušev trojku iz ćoška i na taj način prekinuo seriju Albe od 5:0 i vratio vođstvo Crvenoj zvezdi.

21' Dobar početak drugog poluvremena za Albu, loš za Zvezdu. Lamers i Smit su u prvom minutu nastavka doneli gostima prvo vođstvo na meču, nakon čega je Duško Ivanović zatražio tajm-aut.

II četvrtina

20' Sjajnu kontru je istrača Nedović, a potom atraktivno i silovito zakucao i na taj način raspalio atmosferu u "Pioniru".

18' Najpre je pogodio uz faul Vildoza, a potom je odigrao maestralnu odbranu i rutinski poentira, pa tako došao do svog desetog poena na utakmici.

15' Dobrić je šutirao za tri, ali nije imao sreće te je lopta izašla iz obruča. Međutim, do nje je prvi došao Bentil i pogodio uz faul, a potom bio precizan i sa linije penala.

12' Bio je nezadovoljan košarkaš Albe što mu nije dosuđen faul, te je iz revolta laktom zakačio Markovića po licu, što sudijama nije promaklo. Marković je bio siguran sa linije penala i doneo prednost 29:20.

11' Vetsel je bio u napadu, kada je faulirao Mitrović i sudije su nakon konsultacija dosudile nesportsku. Vetsel je prvo bacanje promašio, a drugo pogodio.

I Četvrtina

9' Marković je uposlio Ivanovića, koji je pogodio za linije za tri poena i postigao svoj peti poen za 20:10 u korist Zvezde.

7' Nedović je bio u solo prodoru i pogodio je pravi tajming da uposlio Mitrovića, koji je bez problema pogodio za 13:8.

5' Košarkaši Crvene zvezde na startu meča protiv Albe igraju neverovatno u defanzivi i nemački tim se zaista muči da kreira nekakav smislen napad.

2' Crvena zvezda je odlično otvorila utakmicu. Dobrić je pri isteku napada pokušao sa linije za tri poena iz veoma teške pozicije i pogodio.

1' Prvi napad na meču imala je Alba, Sikma je išao direktno na Bentila i zaradio faul. Potom je odličnu odbranu odigrao Vildoza i Zvezda je krenula u svoj prvi napad, u kom je Sikma faulirao Bentila, a on je bio siguran u oba slobodna bacanja.

 

Komentari (0)

Sport