Košarka

Dabl-dabl Jokića, ali novi poraz Denvera, Niksi nadigrali Nagetse

Komentari

Autor: Euronews

18/03/2023

-

20:42

Dabl-dabl Jokića, ali novi poraz Denvera, Niksi nadigrali Nagetse
Dabl-dabl Jokića, ali novi poraz Denvera, Niksi nadigrali Nagetse - Copyright Tanjug/ AP Photo/Mary Altaffer

veličina teksta

Aa Aa

Denver je prekinuio niz poraza protiv Detroita u noći između četvrtka i petka, ali je večeras upisao peti neuspeh u poslednjih šest mečeva, pošto su od Nagetsa bolji bili Njujork Niksi. Na kraju je bilo 116:110 (36:28, 26:39, 29:24, 25:19).

Srpski centar i trenutno drugi glavni kandidat za MVP titulu, Nikola Jokić, ostvario je dabl-dabl učinak od 24 poena i 10 skokova, tome je dodao još i osam asistenicja, jednu blokadu, ali i šest izgubljenih lopti. Efikasniji od njega bio je samo Džamal Marej koji je "ubacio" 25 poena, dok je 14 dodao Eron Gordon.

Sastav Niksa predvodio je levoruki plejmejker, Džejlen Branson, sa 24 poena. Bivši košarkaš Dalasa je sjajno započeo meč, potom malo slavije odigrao drugu i treću deonicu, ali se u finišu opet razigrao i dotukao franšizu iz Kolorada.

Pored njega, istakli su se i Ar Džej Beret sa 21 i Džulijus Rendl sa 20 poena. Zanimljivo je da su Branson, Beret i Rendl levoruki igrači, te je ovaj trio izrazito nezgodan za čuvanje, o čemu može da svedoći i rekord Niksa.

Njujork je peti na tabeli istoka sa skorom 42-30 i gotovo sigurno će obezebditi mesto u plej-ofu, a time već može da se pohvali Denver, koji uprkos nešto lošijim rezultatima u poslednje vreme samouvereno drži prvo mesto na Zapadu sa učinkom od 47 pobeda i 24 poraza.

Komentari (0)

Sport