Košarka

Partizan dočekuje Olimpijakos i nastavlja borbu za Top 8

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2023

-

11:05

Partizan dočekuje Olimpijakos i nastavlja borbu za Top 8
KK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana večeras od 20 časova dočekuju ekipu Olimpijakosa u okviru 30. kola Evrolige. Crno-beli nastavljaju pohod ka Top 8 fazi, ali im večeras u goste dolazi favort broj 1 za tron elitnog evropskog takmičenja.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović istakao je pre utakmice da njegova ekipa mora da se fokusira na odbranu.

"Verovatno najteži mogući protivnik iz mnogo razloga. Igraju izvanredno. Za ovo vreme dok smo mi pauzirali odigrali su dve utakmice u grčkom prvenstvu veoma dobro, na način na koji i inače igraju. Ekipa u kojoj se sve zna. Sem primarnog kontra napada, tu je napad "5 na 5", igraju zaista izvanredno sa veliki protokom lopte i nema praktično nijednog šuta koji nije izgrađen i koji nije dobar šut. Prva stvar koju treba da shvatimo je da ćemo igrati odbranu 24 sekunde i da budemo spremni na to", izjavio je Obradović.

U prvom ovosezonskom duelu, crno-beli su izgubili u Pireju sa 87:58, mada treba napomenuti da je Partizan tada imao ogromnih problema sa povredama i da je na tom duelu imao rotaciju od svega sedam igrača, te razlika, definitvno nije bila realna.

Olimpijakos je trenutno prvi na tabeli sa učinkom od 21 pobede i osam poraza, dok je "parni valjak" na skoru 16-13.

Komentari (1)

aleksandar

24.03.2023 17:09

Danas imamo u gostima Grke...one jedine iz NATO koji su bar malo prkosili zlikovcima...Veceras valja zapevati Mi Mou Thimonis Matia Mou u čast Jorgosa Dalarasa i treba se setiti kapetana Marinosa Ricudisa koji je odbio da učestvuje u bombardovanju.

Sport