Košarka

Crvena zvezda slavila protiv Valensije i održala nadu za ulazak u Top 8

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2023

-

20:55

Crvena zvezda slavila protiv Valensije i održala nadu za ulazak u Top 8
Crvena zvezda slavila protiv Valensije i održala nadu za ulazak u Top 8 - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde su na svom terenu savladali Valensiju sa 92:73 (20:21, 26:20, 23:21, 23:11) u okviru 31. kola Evrolige i na taj način sačuvali nadu za ulazak u Top 8. Najbolji pojedinac na utakmici bio je Argentinac, Fakundo Kampaco, koji je svojom lucidnošću izluđivao protivničku odbranu.

Prva četvrtina je bila vrlo izjednačena, veći deo nje je protekao u vođstvo domaćina, ali je Valensija u poslednjoj sekundi došla do preokreta. Međutim, u drugoj su crveno-beli bili kvalitetniji tim i na poluvreme su otišli sa pet poena prednosti.

Start drugog poluvremena direktno je uticao na ishod meča, s obzirom na to da su se izabranici Duška Ivanovića na teren vratili znatno gladniji i fokusiraniji u odnosu na protivnika. Kao što je već pomenuto, veliku prevagu donosio je neverovatni Kampaco, ali su najučinkovitiji bili Filip Petrušev i Ognjen Dobrić.

 

 

Naime, Petrušev je za 26 minuta provedenih na terenu uspeo da postigne 20 poena i upiše sedam skokova. Dobrić je postigao 16, a Kampaco 15 poena. U redovima gostiju, najraspoloženiji je bio Džona Radebo sa 14 poena i tri asistencije.

Na momenat je povreda ramena Nikole Ivanovića zabrinula sve prisutne, a briga je dodatno porasla kada je na poluvremenu ostao u svlačionici. Međutim, laknulo je svim Zvezdinim pristalicama kada je u četvrtoj četvrtini ponovo ušao u igru.

Crveno-beli su na ovaj način zadržali šansu za ulazak u Top 8 za šta će im biti potreban maksimalan učinak u preostalim kolima, ali i da se ostali rezultati poklope. 

Naredni protivnik srpskom i regionalnom šampionu biće ekipa ASVEL-a, a meč je zakazan za petak od 21.00.

Uživo, Crvena zvezda Meridianbet - Valensija 92:73 (20:21, 26:20, 23:21, 23:11)

IV četvrtina

38. minut: Fakundo Kampaco je ipisao novu asistenciju, a Ognjen Dobrić pogodio za 83:71. Ono što je još više obradovalo Duška Ivanovića su koraci svirani Valensiji u narednom napadu.

35. minut: Nova sjajna asistencija Fakunda Kampaca prethodila je pogotku za tri poena Džona Holanda, nakon kog Zvezda vodi sa 76:64.

32. minut: Bendžamin Bentil je nakon nepuna dva minuta u završnoj deonici došao do svog desetog poena, kada je pogodio uz faul, ali je neposredno nakon toga promašio slobodno bacanje.

III četvrtina 69:62

28. minut: Argentinski plejmejker, Fakundo Kampaco, igra maestralnu utakmicu, te je upisao i prvi pogodak sa linije za tri poena i postavio rezultat na 65:57.

27. minut: Crveno-beli su odigrali veoma atraktivan i tečan napad, koji je krunisan poenima Ognjena Dobrića. Luka Mitrović je dodao do Fakunda Kampaca, a ovaj vratio svom centru, te je lopta na kraju završila kod Dobrića, koji je bez problema poentirao za 62:53.

24. minut: Crvena zvezda nakon nešto više od 23 minuta igre ima prednost od +10, pošto je Filip Petrušev bio precizan sa poludistance za 53:43.

23. minut: Luka Vildoza ima odličnu šutersku partiju, pa je po isteku drugog minuta i treći put pogodio trojku i postavio rezultat na 51:43

21. minut: Fakundo Kampaco je na startu drugog poluvremena ponovo upisao maestralnu asistenciju, a lakši deo posla ostao je Luki Mitroviću koji je pogodio za 48:43.

II četvrtina 46:41

19. minut: Sjajnu akciju odigrala je Zvezda! Fakundo Kampaco je ponovo bio u solo prodoru,  nakon kog je veoma atriktvno uposlio Hasana Martina, koji je efektivno zakucao za 41:36.

17. minut: Luka Vildoza je po isteku petog minuta u drugoj četvrtini postigao drugu trojku na meču postavio rezultat na 36:33.

15. minut: Današnji slavljevnik, Bendžamin Bentil je bio odličan pod košem, kada je pokupio skok nakon promašaja Nikole Ivanovića i podigao publiku na noge.

I četvrtina 20:21

10. minut: Havijer Lopez-Arostegui je u poslednjim momentima prve četvrtine pogodio od tablu iz jako teške pozicije i doneo svom timu prvu prednost na utakmici.

8. minut: Sjajan kontranapad poveo je Fakundo Kampaco, te je pod košem proigrao Ognjena Dobrića, koji je upisao svoje prve poene na meču.

Utakmicu u dvorani "Aleksandar Nikolić" prati i najbolji srpski teniser, Novak Đoković.

 

5. minut: Ubrzo nakon izjednačenja Valensije, crveno-beli su zahvaljujući svojim Argentincima ponovo stekli prednost od pet poena razlike. Luka Vildoza je najpre pogodio za tri poena, da bi Fakundo Kampaco u narednoj akciji fantastičnim solo prodorom pogodio za 12:7.

4. minut: Košarkaši Valensije su uspeli da nadoknade zaostatak, pošto je Klaver u poslednjim sekundama napada pogodio za tri poena i postavio rezultat na 7:7.

2. minut: Izabranici Duška Ivanovića su dobro otvorili meč i nakon nepunih dva minuta igre imaju prednost od 5:2.

Duško Ivanović na raspolaganju neće imati jednog od najboljih igrača, Nemanju Nedovića. Njega nema u protokolu za utakmicu, a kako je meč prošlog kola AdmiralBet ABA lige sa Mornarom odložen zbog zdravstvenih problema u sastavu, pretpostavlja se da je upravo Nedović jedan od košarkaša zbog kojih je utakmica pomerena.

 

 

Izabranicima Duška Ivanovića čak ni sve četiri pobede do kraja ne garantuju ulazak u top 8, jer će im biti potrebno da se poklope i ostali rezultati. Ipak, jasno je da prava na kiks prosto nemaju:

"Mi se nadamo da možemo da pobedimo Valensiju. Pokušaćemo da neutrališemo ono što Valensija najbolje igra, a to je tranzicija i to je šuterski tim. Naše zdravstveno stanje je bolje, manje-više svi igrači su se oporavili, neki su iscrpljeni, neki još imaju posledice, neki ne. Videćemo ko će igrati", rekao je Ivanović.

U prvom ovosezonskom meču ovih timova, Zvezda je u Valensiji slavila sa 77:75, te bi eventualna pobeda večeras donela i bolji međusobni skor.

 

Komentari (0)

Sport