Košarka

Ivanović posle Valensije: Dobra energija, odbrana i strpljenje

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2023

-

22:00

Ivanović posle Valensije: Dobra energija, odbrana i strpljenje
Duško Ivanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je pobedom nad Valensijom 92:73 pred svojom publikom ostala u trci za Top 8 Evrolige.

Trener crveno-belih, Duško Ivanović, je nakon meča istakao da je zadovoljan pobedom, ali što je još važnije i načinom na koji je njegova ekipa igrala.

Iskusni stručnjak je kao ključne segmente istakao enegriju, odbranu i strpljenje:

"Veoma dobra utakmica, posebno je dobra bila energija, odbrana i strpljenje. Ove tri stvari koje smo uradili su ključne i eto pomogle su nam protiv Valensije koja je jako talentovana u napadu", počeo je Ivanović, pa dodao:

"Mislim da smo na dobrom putu i da smo shvatili šta je naše najjače oružje, a to je agresivna odbrana i strpljenje u napadu. Večeras smo imali različite tipove odbrane i igrači su bili vrlo fokusirani".

Fakundo Kampaco je odigrao još jednu maestralnu partiju, ali Ivanović ističe da to nije njegov maksimum:

"Na početku ste vi govorili 'Kampaco igra dobro', a ja sam odgavarao da će tek da igra dobro. I sada isto kažem - tek ćete da vidite", samouveren je Zvezdin trener.

On večeras na raspolaganju nije imao Nemanju Nedovića:

"Nedović još uvek ima posledica od virusa, imali smo dosta igrača koji su imali problema sa tim, ali on se još uvek nije sto odsto oporavio".

Naredni protivnik srpskom i regionalnom šampionu biće ASVEL:

"To je super atletska ekipa, igraju slično kao Valensija, ali više fizički. Mnogo brže, sa više samopouzdanja i imaju visokog centra koji može da napravi razliku u reketu", rekao je Ivanović.

Odličnu partiju pružio je i Luka Vildoza, koji je, kako sam trener ističe, u skorijoj prošlosti imao blagi pad forme:

"Svi igrači imaju uspone i padove, duga je liga. I on je imao pad forme, bio je ljut na samog sebe što mu ne ide. Međutim, večeras je bio miran i staložen, što je pozitivno", podvukao je Ivanović.

Komentari (0)

Sport