Košarka

Željko Obradović pred Real Madrid: Suvišno je trošiti reči o takvom rivalu, daćemo sve od sebe

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2023

-

21:18

Željko Obradović pred Real Madrid: Suvišno je trošiti reči o takvom rivalu, daćemo sve od sebe
Obradović Željko - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana sutra uveče dočekuju Real Madrid u 32. kolu Evrolige i imaju "prvu meč" loptu za plasman u Top 8. Crno-belima je za obezbeđeno mesto u plej-ofu potrebno da pobede Madriđane, a da Baskonija i Žalgiris izgube od Fenerbahčea, odnosno Valensije.

Meč u rasprodatoj Štark areni počinje u 20.30 sati, a uoči ovog duela trener Partizana Željko Obradović istakao je da njegovu ekipu čeka težak meč, naročito zbog gustog rasporeda.

"Četvrta utakmica u sedam dana. Sigurno nije lako, ali tako je, kako je. Znali smo taj raspored, da će biti veoma teško. Išli smo iz utakmice u utakmicu, imali smo dva dana, juče trenirali u nešto lakšem ritmu, a danas smo pokušali da odradimo trening kakav inače radimo pred utakmicu", rekao je trener crno-belih Željko Obradović za klupski sajt i dodao:

"Još juče smo krenuli da pričamo o Real Madridu, timu koji je u toj poziciji kojoj jeste, a pričati o Real Madridu i svemo onome šta on predstavlja u evropskoj košarci i šta je ove godine sa ovim rosterom, mislim da nema potrebe. Čeka nas teška utakmica i još jedna prilika da damo sve od sebe i da vidimo da li možemo da odigramo neke minute bolje nego na prethodnoj utakmici protiv Barselone", zaključio je Obradović. 

Plejmejker crno-belih Dante Egzum, koji u poslednje vreme igra u vrhunskoj formi, rekao je da je svestan težine utakmice.

"Imali smo dva slobodna dana da se priremimo, nedelja za nama je bila veoma izazovna, ali trebalo bi da budemo dobri. U svaku ulazim sa željom da dam sve od sebe, ali ključno što želim je pobeda našeg tima", poručio je Egzum.

Uvertira spektaklu u Areni biće duel veterana Partizana i Reala, koji počinje od 17.30 sati, a gledaoci će moći da vide nekadašnje asove poput Novice Veličkovića, Milenka Tepića, Saše Pavlovića, Ratka Varde, Felipe Rejesa, Nikole Lončara, Miška Marića i drugih.

Tri kola pre kraja regularnog dela sezone, Partizan zauzima sedmo mesto tabele sa učinkom 17-14, a u nastavku takmičenja će osim meča sa Madriđanima, odigrati utakmice i sa Monakom i Panatinaikosom.


Komentari (0)

Sport