Košarka

Partizan obara rekord Evrolige i čeka ime rivala u Top 8: U Arenu stiže Panatinaikos

Komentari

Autor: Euronews

14/04/2023

-

10:13

Partizan obara rekord Evrolige i čeka ime rivala u Top 8: U Arenu stiže Panatinaikos
Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana proslaviće od 20.30 časova sa svojim navijačima veliku uspeh i plasman u Top 8 fazu Evrolige, a od ishoda tog susreta protiv Panatinaikosa zavisiće i ime narednog rivala crno-belih u ovom takmičenju.

Ono što je definitivno jasno je to da će ekipa trenera Željka Obradovića zauzeti šesto ili sedmo mesto u konačnom rasporedu, a to opet znači da će im mogući rivali u eliminacionoj fazi biti Real Madrid ili Barselona.

Koji će španski tim biti rival Partizanu zavisiće i od ishoda susreta Barselona - Valensija (20.30), a moguća su četiri scenarija.

Ipak, imajući u vodu da će "Štark arena" biti dupke puna i da će crno-beli ove večeri postati prvi tim u istoriji ovog takmičenja koji je na domaćem terenu u ligaškom delu posmatralo više od 300.000 navijača, očekuje se da tim Željka Obradovića bude motivisan da ide na pobedu.

"Pripremali smo se kao i za svaki meč do sada. Nama je važna utakmica i igraćemo sa željom da odigramo dobro i da pobedimo. Znamo da će dvorana ponovo biti puna, protiv tima koji po svemu onome kako izgleda tim koji imaju ne zaslužuje tu poziciju na tabeli. To je ono od čega moramo da krenemo, da ne razmišljamo na taj način već da ih prihvatimo kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika. I tako smo se i spremali", poručio je Obradović. 

Evroliga, 34. kolo

Četvrtak

Alba – Asvel 88:71
Crvena zvezda – Fenerbahče 91:89pp
Olimpijakos – Baskonija 86:78
Makabi – Real Madrid 100:96pp
Virtus – Olimpija 89:84

Petak

Efes – Monako 19.30
Barselona – Valensija 20.30
Bajern – Žalgiris 20.30
Partizan - Panatinaikos 20.30

Komentari (0)

Sport