Košarka

Dalas mora da plati 750.000 dolara: NBA kaznila Maverikse zbog nemernog odmaranja igrača

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2023

-

10:12

Dalas mora da plati 750.000 dolara: NBA kaznila Maverikse zbog nemernog odmaranja igrača
AP Photo/Tony Gutierrez - Copyright Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

veličina teksta

Aa Aa

NBA liga je kaznila Dalas sa 750.000 dolara, pošto je utvrđeno da je tim Džejsona Kida "namerno odmarao ključne igrače" i prepustio pobedu timu Čikaga u poslednjem meču regularnog toka sezone, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Maveriksi su u poslednji meč regularnog toka NBA lige sa Čikagom ušli sa malim šansama da izbore plej-of, a na drugoj strani poraz bi im povećao šanse da dobiju jednog od top deset pikova na predstojećem draftu.

 

 

Trener Džejson Kid na meč je došao bez petorice važnih igrača, a Luka Dončić je odigrao samo 12 minuta, pa je Dalas kao domaćin poražen sa 112:115.

"Dalas je prekršio pravila lige o odmaranju igrača, a to su pokazali i izjavama u javnosti koje su pokazale želju franšize da meč izgubi kako bi povećala šanse da bude u boljoj poziciji u prvoj rundi drafta 2023. godine. Liga nije utvrdila da su u ovome učestvovali igrači koji su bili na parketu, odnosno da nisu želeli da pobede", navedeno je u saopštenju lige i dodaje:

"Odluka Dalasa da odmara ključne igrače u odlučujućem meču protiv Čikaga ugrozila je integritet sporta. Postupci Dalasa izneverili su navijače i lig.

Komentari (0)

Sport