Košarka

Obradović pred Zadar: Moramo da zaustavimo igru u tranziciji i šuteve za tri poena

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2023

-

11:58

Obradović pred Zadar: Moramo da zaustavimo igru u tranziciji i šuteve za tri poena
Obradović pred Zadar: Moramo da zaustavimo igru u tranziciji i šuteve za tri poena - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Partizana Željko Obradović izjavio je danas da "crno-beli" moraju da zaustave igru u tranziciji košarkaša Zadra ako žele da ostvare pobedu u 26. kolu regionalne ABA lige.

Partizan će sutra od 18 sati gostovati ekipi Zadra.

"Otprilike isto što smo pričali pred prvu utakmicu protiv Zadra. Oni su ostali verni svojim idejama kako žele da igraju i ja im zaista čestitam na tome. Od početka lige do sada nisu menjali ništa, igraju mnogo toga u tranziciji, imaju veliki broj šuteva za tri poena. Tačno je definisana igra u napadu, takođe i u odbrani i sve ono što smo pripremali za prvi meč, to je to. Moramo da zaustavimo njihovu igru u tranziciji i veliki broj šuteva za tri poena nakon kojih dolazi ofanzivni skok. Tako da mislim da nas očekuje veoma teška utakmica", poručio je Obradović, prenosi zvanični sajt kluba.

Košarkaš Partizana Alen Smailagić istakao da će igrači dati sve od sebe na sutrašnjem meču sa Zadrom.

"Očekivano je da ćemo biti umorni, ali se očekuje da damo sve od sebe. Verujem da ćemo biti dovoljno koncentrisani, spremni i odgovorni da pobedimo u toj utakmici i da na pravi način kroz ove dve preostale utakmice privedemo ligaški deo sezone kraju", rekao je Smailagić. 

Partizan je prvi na tabeli ABA lige sa 22 pobede i dva poraza uz meč manje. Zadar je sedmi sa skorom 11/14.

Komentari (0)

Sport