Košarka

Trener košarkaša Reala hvali Obradovića: Željko je zver na klupi, referenca za sve nas

Komentari

Autor: Euronews

24/04/2023

-

15:42

Trener košarkaša Reala hvali Obradovića: Željko je zver na klupi, referenca za sve nas
Ćus Mateo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Priče su ispričane, za košarkaše Reala i Partizana ostaje samo teren, a u utorak od 20.30 časova startuje plej-of serija do tri dobijena meča za plasman na fajnal for Evrolige.

Trener Reala Čus Mateo sa mnogo divljenja govorio je o Željku Obradoviću.

"On je izuzetan. Gledao sam ga kako radi posao od mlađih dana i čak smo se sreli kada sam vodio mlađe kategorije Reala, a on osvojao trofeje sa klubom. Oduvek sam voleo da idem na njegove treninge i gledam ga kako radi. On je brutalan trener, zver na klupi i referenca za sve nas koji želimo da budemo dobri treneri. Ali, ovde se ne radi o trenerima, već igračima, jer oni će igrati utakmice, ne mi", rekao je Mateo.

Atmosfera je u ekipi dobra.

"Uživamo u trenutku i spremni smo za ono što nas čeka. Imamo dobru šansu da odemo na Fajnal for. Znamo kako se igraju ove utakmice, šta je potrebno da bismo otišli dalje, da ostavimo kožu na parketu... Želimo da posle svake utakmice možemo da se pogledamo u oči i kažemo da 'smo uradili sve'. To je jedino što ću rečći igračima".

 

 

Na umor se trener Reala ne obazire. Bez obzira što su se igrači vratili tek ujutru iz Badalone, Čus smatra da je to irelevantna stvar kada je Fajnal for u pitanju. Vensana Poarjea neće imati u prvom meču protiv crno-belih.

"Videćemo kako će se situacija razvijati sa Poarjeom. Neće biti sa nama u utorak, ne znam kada ćemo ga imati na raspolaganju. Svakako, moram da pohvalim igrače za sav trud koji ulažu. Mnogo tražim od njih, a oni su normalni ljudi i znaju da ne smeju da preskaču proces oporavka. Nisu superheroji. Svi žele da igraju, čak i Vensan, ali znaju koliko je ovo važno".

Zna trener Madriđana da će košarkaši Partizana vršiti pritisak na centru Valteru Tavarešu.

"Znamo koliko je on važan za nas i kuda će protivnički igrači ići mnogo puta. Mnogo razgovaramo i pokušavamo da poboljšamo neke stvari. Uveren sam da će Tavareš imati izuzetan plej-of. A, to svima nama uliva mnogo samopouzdanja. On uvek daje najbolje što može", zaključio je Čus Mateo.

Komentari (0)

Sport