Košarka

Košarkaš Borca osvojio laskavo priznanje - Hanter Hejl proglašen za najboljeg strelca ABA lige

Komentari

Autor: Euronews

25/04/2023

-

16:56

Košarkaš Borca osvojio laskavo priznanje - Hanter Hejl proglašen za najboljeg strelca ABA lige
Hanter Hejl - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš čačanskog Borca Hanter Hejl proglašen je za najboljeg strelca ligaškog dela sezone Admiralbet ABA lige, saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja.

Amerikanac je do lepog priznanja došao posle odličnih partija ove sezone, gde je u proseku postizao 22.31 poen po utakmici, dok je na drugom liste strelaca završio igrač Zadra Luka Božić sa 22 poena po meču. 

Momak iz Mičigena i veliki talenat NCAA košarke je na taj način postao tek treći igrač koji je dobio ovu nagradu, a pre njega, laskavo priznanje osvojili su bivši košarkaš Mege, a sada član Crvene zvezde Filip Perušev i igrač Splita Šenon Šorter.

Prema propozicijama takmičenja, ovu nagradu može osvojiti samo igrač koji je tokom regularnog dela sezone odigrao preko 50 odsto mečeva, a takođe mora biti i član ekipe kada se završi prvi deo sezone.

Ligaški deo takmičenja, Borac je završio na pretposlednjem mestu tabele, pa će šansu za ostanak u eliti tražiti u delu protiv Heliosa iz Domžala, a prvi meč baraža na programu je danas od 18 časova (Arena sport 1) u Čačku.

Serija se igra na dve pobede, a susret i revanš u Sloveniji je 28. aprila s početkom u 20 časova. Satnica, eventualnog, trećeg meča će biti naknadno objavljena.

Komentari (0)

Sport