Košarka

Obradović otkrio uzrok poraza: Odsustvo Lesora nije bio toliki problem, koliko naš napad večeras

Komentari

Autor: Euronews

02/05/2023

-

23:24

Obradović otkrio uzrok poraza: Odsustvo Lesora nije bio toliki problem, koliko naš napad večeras
Obradović otkrio uzrok poraza: Odsustvo Lesora nije bio toliki problem, koliko naš napad večeras - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana nisu uspeli da obezbede plasman na Fajnal-for Evrolige pošto su u trećoj utakmici četvrtfinalne serije izgubili od Reala u Beogradu. Madriđani su slavili 82:80, a do trijumfa su došli zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu, kao i sjajnom učinku Edija Tavaresa.

Centar španskog kluba završio je utakmicu sa 26 poena. Tokom čitavog susreta bio je ozbiljna pretnja u reketu Partizana, a posle utakmice novinare je zanimalo kakav je bio plan igre protiv 221cm visokog momka sa Zelenortskih Ostrva. Trener Partizana Željko Obradović je rekao:

"Moj plan je bio protiv Real Madrida, ne Tavaresa. Oni imaju još 11 košarkaša. Naravno da imamo plan... Znamo koliko nam je Matijas važan, ali to nije bio toliki problem... Naš problem je bio napad", rekao je Obradović i dodao:

"Nismo imali ekstra-pas... to nas krasi kao tim, ali nismo to imali. Igrali smo usporeno. Poslednji posed je bio neki kontakt, ne bih to komentarisao... nad Danteom, ali ne bih sad o tome. Veoma sam ponosan na naše ljude. Svi su očekivali ovu utakmicu, svi su očekivali da čuju komentare... Na kraju se ništa nije desilo. Igrali smo košarku i to je najvažnije. Veoma sam ponosan na to kako smo ugostili Real Madrid."

Ponosan je i na svoje igrače...

"Ja sam rekao da sam ponosan na košarkaše, na ovo što rade. Čak i večeras smo odigrali dobro. Pred utakmicu sam najavio i dao informaciju, da oni ima 11 igrača koji igraju u NBA. Imaju luksuz da biraju ko će da igra. Tavares je najdominantniji, ali nemam razlog da ne verujem u košarkaše. Znam da će imati vetar u leđa od naših navijača."

Dante Egzum je igrao uprskos povredi.

"I tu su se pojavile neke vrste raznoraznih interpretacija. Ja ću da zamolim doktora Jakovljevića da objavi kako je njegov prst izgledao u Madridu, pošto je to izgledalo katastrofa. Želeo je da pomogne i zahvaljujem mu se. Aleksa se žalio na povredu ruke, ne znam za sada."

Madriđani su smanjili u seriji na 2:1, a novu meč loptu Partizan će imati za dva dana, takođe u Areni.

Komentari (0)

Sport